2014-01-25 07:11:08
Φωτογραφία για Ουκρανία: Κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια
«Αγριεύουν» οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ουκρανία, μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς.

Μετά την κατάληψη του υπουργείου Γεωργίας, οι διαδηλωτές κατέλαβαν και κτίριο της κυβέρνησης στην πόλη Ιβάνο – Φρανκίσκ, ενώ πραγματοποίησαν έφοδο σε κτίριο της κυβέρνησης στην πόλη Τσερνίβτσι.

Την ίδια ώρα, ο Γιανουκόβιτς διεμήνυσε ότι θα αναγκαστεί όλα τα νόμιμα μέσα, σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάποια λύση στους δρόμους της χώρας. Επίσης, υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης και τροποποίηση των νόμων για τις διαδλώσεις, ωστόσο αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι αρκετό για τους διαμαρτυρόμενους, οι οποίοι ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε επίσης ότι θα αμνηστεύσει τους διαδηλωτές που έχουν συλληφθεί. Διευκρίνισε ότι οι σημαντικές αυτές αποφάσεις θα ληφθούν κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του κοινοβουλίου που έχει προγραμματιστεί να γίνει την ερχόμενη Τρίτη. «Θα πάρουμε μια απόφαση στην συνεδρίαση αυτή. Ο πρόεδρος θα υπογράψει ένα διάταγμα και θα προχωρήσουμε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή επαγγελματική κυβερνητική ομάδα», σημείωσε.


Στο Κίεβο στήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας νέα οδοφράγματα, καθώς οι διαδηλωτές επεκτείνονται διαρκώς στους δρόμους της πρωτεύουσας. Μάλιστα, αυξάνονται οι πιέσεις προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας να θέσει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το γαλλικό και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσαν τους πρεσβευτές της Ουκρανίας σε Παρίσι και Βερολίνο, προκειμένου να εκφράσουν την ανησυχία τους για την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σάφερ, δήλωσε ότι οι θάνατοι διαδηλωτών τις τελευταίες ημέρες «δείχνουν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση». Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, είπε ότι η Γαλλία καταδικάζει την Ουκρανία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ