2014-01-25 07:40:16
Φωτογραφία για ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Προβλήματα προκάλεσε η βραδινή νεροποντή στην Αττική. Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 130 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και άλλες 23 για κοπές δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων σε όλη την Αττική. Στα σημεία επεμβαίνουν 18 συνεργεία της Υπηρεσίας με 45 άτομα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα πέντε με έξι οχήματα ακινητοποιήθηκαν στη Λ. Μεσογείων κοντά στο Μετρό του Χολαργού και στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Υπηρεσίας για να συνδράμουν τους οδηγούς. Επίσης, λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα ένα τείχος κατέρρευσε στην Καισαριανή, προκαλώντας ζημιές σε επτά Ι.Χ. αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες.

Χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα

Το σκηνικό του καιρού έχει αλλάξει και στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα της Παρασκευής σημειώνονται παροδικές βροχοπτώσεις, ενώ υπάρχει πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ορεινά.


Αντιολισθητικές αλυσίδες στο νομό Πέλλας

Λόγω του χιονιού που έπεσε στο νομό Πέλλας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στον δρόμο από την Άρνισσα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν (12ο-25ο χιλιόμετρο). Ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται στην Βίγλα της Φλώρινας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί προβλήματα. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κυρίως στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την ανατολική νησιωτική χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια της χώρας. Οι  άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Κυριακή, καθώς αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα. Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια. Σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα κεντρικά και βόρεια.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ