2014-01-25 10:41:32
Φωτογραφία για Η Κυβέρνηση της Αριστεράς θα λογοδοτεί μόνο στους πολίτες...!!!
Συνέντευξη βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου

           Στον Γιάννη Σπ. Παργινό

....όχι σε μη εκλεγμένους κι αδιαφανείς ευρωπαϊκούς θεσμούς

Τώρα που η  Δικαιοσύνη φέρνει στην επιφάνεια τα σκάνδαλα στους εξοπλισμούς και τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα. Βρίσκεται σε πανικό μπροστά στη δυναμική που αναπτύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, γι αυτό και ακολουθεί χομεϊνικές λογικές, - υποστηρίζει με στόμφο η Ρένα Δούρου - , και εκφράζει την βεβαιότητα πως οι έλληνες πολίτες απογοητευμένοι από την εξαπάτηση των κυβερνώντων κομμάτων στ6ρέφονται με πίστη στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Πρώτη έκφραση αυτής της στροφής θα είναι οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου από τις οποίες θα γεννηθεί ένα συμπαγές κοινωνικό μέτωπο ανατροπής και ρήξης που θα βάλει τέλος στο μεγάλο πάρτι και θα δώσει έμφαση στην υγιή ανάπτυξη    


 Ερώτηση 1.

Όσο πλησιάζουν οι κάλπες του Μαΐου τόσο οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση. Οι επιθέσεις της κυβέρνησης επεκτάθηκαν και στα θρησκευτικά «πιστεύω» του Αλέξη Τσίπρα. Πως τα ερμηνεύεται όλα τα τούτα …??? 

Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές! Την στιγμή που έρχονται στη δημοσιότητα οι άπειρες παραβιάσεις της εντολής "ου κλέψεις" από τους ανθρώπους της φαύλης εξουσίας που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είχαν εγκαθιδρύσει επί σαράντα χρόνια, την ώρα που βουλευτές και πολιτικοί στριμώχνονται για πάρουν ευχές από ιερείς και αρχιεπισκόπους υπό τα φώτα της δημοσιότητας πάντα, οι "εγκέφαλοι" της Συγγρού ανακαλύπτουν τις δηλώσεις θρησκευτικής νομιμοφροσύνης που παραπέμπουν σε χομεϊνικές λογικές. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό μπροστά στη δυναμική που αναπτύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Και προκειμένου να κερδίσει λίγο χρόνο ακόμη στην εξουσία επιλέγει την αρχή του σκοπού που αγιάζει όλα τα μέσα. Ακόμη και τα πιο βρώμικα. Και το πρόσταγμα δεν το έδωσε κάποιος κυβερνητικός βουλευτής αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι παρότρυνε τους βουλευτές του να ρίξουν… “χειροβομβίδες” κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας χοντρά ψέματα. Όμως το πικρό ποτήρι της ήττας ο κ. Σαμαράς θα το πιεί μέχρι τέλους.

Ερώτηση 2.

 Αλήθεια, μια κι ανοίξαμε το Θέμα ,η αριστερά ίσως, λόγω μιας κακής προπαγάνδας, φοβίζει μια μεγάλη μερίδα συντηρητικών ψηφοφόρων. Ποια πολιτική θα ακολουθήσει μια κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της εκκλησίας  ???

Η καθημερινή μου επαφή με τον κόσμο κύριε Παργινέ λέει άλλα. Όλο και περισσότεροι πολίτες, που είχαν πιστέψει τις προεκλογικές υποσχέσεις του κυρίου Σαμαρά περί επαναδιαπραγμάτευσης, σήμερα, απογοητευμένοι από την εξαπάτησή τους, στρέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει δώσει έμπρακτα δείγματα συνέπειας λόγων και έργων ήδη από την περίοδο που ήταν κόμμα του 4%. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επέλεξε και δεν θα επιλέξει ποτέ τον εύκολο δρόμο της υποκρισίας, της όψιμης εκδήλωσης πίστης για ξεκάθαρα ψηφοθηρικούς λόγους. Θεωρούμε τον διάλογο με την εκκλησία, στο πλαίσιο της πάγιας θέσης μας για την ανάγκη διαχωρισμού των σχέσεών της με το κράτος, πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση για να γίνει αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης.

Ερώτηση 3.

Ας έλθουμε στα υπόλοιπα. Οι ευρωεκλογές είχαν πάντα πιο χαλαρή πολιτική προσέγγιση. Γιατί από τα αποτέλεσμα αυτών που έρχονται θα κριθούν πολλά αν όχι κι αυτή η βιωσιμότητα της κυβέρνησης…???

Την ώρα που το χρέος της Ελλάδας φθάνει πλέον το 171.8% του ΑΕΠ, έχοντας αυξηθεί κατά 341 εκατομμύρια κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013, ενώ στην ΕΖ μειώθηκε για πρώτη φορά από το 2007, την ώρα που στο εσωτερικό η Δικαιοσύνη φέρνει στην επιφάνεια τα σκάνδαλα στους εξοπλισμούς και τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα, μεταφέροντάς την σε ζητήματα προσωπικών δεδομένων, όπως είναι η σχέση του καθενός με τη θρησκεία... Ωστόσο η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει το κρας τεστ που αποτελούν οι ευρωεκλογές. Και είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες θα στείλουν σαφές μήνυμα  αποδεικνύοντας την αναντιστοιχία μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας και την ανάγκη άμεσης προσφυγής σε βουλευτικές εκλογές.

Ερώτηση 4.

Στις αυτοδιοικητικές, σας δίδεται η ευκαιρία να δημιουργήσετε μέσω των δημοτικών παρατάξεων και κυρίως των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες. Παρά ταύτα, δείχνετε να κλείνεστε το κομματικό σας καβούκι ριψοκινδυνεύοντας ακόμα κι ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Γιατί…???

Δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοείτε λέγοντας ότι κλεινόμαστε σε «κομματικό καβούκι». Αντιθέτως, έχουμε δηλώσει ότι τον πρώτο λόγο θα τον έχουν οι τοπικές κοινωνίες, τα τοπικά κινήματα που θα αναδείξουν εκείνους τους αντιμνημονιακούς και αντικαλλικρατικούς συνδυασμούς που εξυπηρετούν αποτελεσματικότερα τις τοπικές ανάγκες. Μακριά από εμάς οι λογικές "ιερατείου" του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όπου οι ολίγοι, ο πρόεδρος και ο ηγετικός κύκλος δηλαδή, αποφασίζουν για τους ολίγους "εκλεκτούς". Στον ΣΥΡΙΖΑ τον πρώτο λόγο τον έχουν, βάσει του καταστατικού, οι πολιτικές κινήσεις μέσα από απολύτως διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες, με ένταση αλλά μακριά από τη  σιωπή νεκροταφείου των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Και τούτο συνδέεται άμεσα με την άποψή μας για τον αυτόνομο ρόλο των αυτοδιοικητικών εκλογών για αυτό και διεκδικούμε - όχι όψιμα αλλά ανέκαθεν - έναν νέο αυτοδιοικητικό χάρτη. Έτσι ώστε να είναι οι πολίτες πρωταγωνιστές και όχι ιμάντες μεταφοράς κομματικών εντολών.

Ερώτηση 5.

Υποθέτουμε ότι όλα βαίνουν καλώς κι αναδεικνύεται κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανατροπή σε πολλούς τομείς θα σημάνει κι ανάλογη σκληρή αντίσταση- αντίδραση τόσο από το νυν ευρωπαϊκό διευθυντήριο όσο κι από ντόπια κατεστημένα συμφέροντα. Πως θα αντιμετωπίσετε την επίθεση ...??

Τα όποια ευρωπαϊκά συμφέροντα θελήσουν να σταθούν εμπόδιο στην στη λαϊκή εντολή για μεταρρυθμίσεις και ρήξεις που θα έχει λάβει μια νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Αριστεράς, θα εκπλαγούν δυσάρεστα. Γιατί θα βρουν απέναντί τους το συμπαγές κοινωνικό μέτωπο που θα την στηρίζει. Θα λάβουν την κατάλληλη απάντηση και θα καταλάβουν ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς λογοδοτεί μόνο στους πολίτες και όχι σε μη εκλεγμένους, αδιαφανείς ευρωπαϊκούς θεσμούς. 

Ερώτηση 6.

Σε ότι αφορά τον απλό έλληνα πολίτη που φτωχοποίησε η μνημονιακή πολιτική, πως θα ικανοποιήσετε τις, ίσως και υπερβολικές,  προσδοκίες του, που όντως έχει γιγαντώσει η πολιτική σας πρόταση…???

Ποτέ δεν τάξαμε τον ουρανό με τα άστρα. Ποτέ δεν είπαμε «λεφτά υπάρχουν» όπως ο κ. Παπανδρέου. Ποτέ δεν κοροϊδέψαμε τους πολίτες όπως ο κ. Σαμαράς όταν υποσχόταν επαναδιαπραγμάτευση. Αντιθέτως, εξηγούμε στο λαό τις δυσκολίες της κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης και δεσμευόμαστε για ακύρωση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Με πρώτο βήμα την αποκατάσταση στα προ του μνημονίου επίπεδα των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του κατώτερου μισθού, της κατώτερης σύνταξης, του επιδόματος ανεργίας και των οικογενειακών επιδομάτων.

Ερώτηση 7.

Ποιο μοντέλο οικονομίας και ποια παραγωγική ρότα θα δώσετε στην χώρα...???

Η άμεση ανάγκη είναι να μπει τέλος στο σημερινό κατήφορο της ανθρωπιστικής καταστροφής και να υπάρξει ασπίδα κοινωνικής προστασίας των πιο αδύναμων. Από κει πέρα προκάτ μοντέλα δεν υπάρχουν. Θα προχωρήσουμε, με συμβατικές και αντισυμβατικές μεθόδους, για να βάλουμε τέλος στη λιτότητα και στο σημερινό μοντέλο φαυλότητας που φέρνει στην επιφάνεια η Δικαιοσύνη, αποκαλύπτοντας, αυτό που εμείς ανέκαθεν καταγγέλλαμε: το φαγοπότι στους εξοπλισμούς στο όνομα δήθεν της εθνικής ασφάλειας. Διαπλεκόμενα συμφέροντα, ΜΜΕ και τράπεζες έκαναν κυριολεκτικά πάρτι σε βάρος του λαού. Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα βάλουν τέλος στο μεγάλο πάρτι, με έμφαση στην υγιή ανάπτυξη, την εργασία, την κοινωνική δικαιοσύνη.!

Η συνέντευξη δημοσιεύεται στην φημεριδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ