2014-01-25 10:47:06
Φωτογραφία για Σε συστράτευση καλεί ο Τσίπρας
Τα κεντρικά πολιτικά στελέχη του κόμματός του επιστρατεύει ο Αλέξης Τσίπρας για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον Μάιο, ιδιαιτέρως δε για τις 13 Περιφέρειες της χώρας Πολιτικοποιώντας ακόμα παραπάνω τις εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να «ρίξει στην μάχη» τα πιο δυνατά του χαρτιά, με προφανή στόχο το μήνυμα που θα φτάσει στην κυβέρνηση εφόσον καταγραφεί μία νίκη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, να είναι όσο το δυνατόν πιο ηχηρό.

Σε αυτή την περίπτωση άλλωστε, σκοπεύει την επόμενη μέρα κιόλας να θέσει θέμα αναντιστοιχίας της λαϊκής βούλησης με την σημερινή κυβέρνηση, και εμμέσως θέμα νομιμοποίησης της τελευταίας.

Ο κύβος ερρίφθη χθες, σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τα μέλη του οργάνου να μεταφέρει σε όλα τα στελέχη και τα όργανα του κόμματος την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να δοθεί μία μεγάλη πολιτική μάχη τον Μάιο, καλώντας τα κορυφαία στελέχη να συμμετάσχουν στην εκλογική μάχη, διεκδικώντας τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας.


Φέρεται μάλιστα να ζήτησε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι εσωκομματικές συζητήσεις για τις υποψηφιότητες, ώστε στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Τετάρτη να ληφθούν αποφάσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος, αναμένεται και ο ίδιος να έχει στο μεσοδιάστημα επαφές με κορυφαία στελέχη και βουλευτές του κόμματος, που θέλει να ρίξει στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Παρά το σαφές κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα σε συστράτευση όλων των δυνάμεων στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, πάντως, τα ονόματα των υποψηφίων δεν αναμένεται να ανακοινωθούν πριν από το πέρας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το διήμερο 1-2 Φεβρουαρίου.

Από την επόμενη εβδομάδα, μάλιστα, αναμένεται να αρχίσει και η προετοιμασία για το «εσωκομματικό δημοψήφισμα» που θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, με στόχο την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος.

Επίθεση του Αριστερού Ρεύματος στο οικονομικό επιτελείο

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ χθες, πάντως, δεν ήταν ανέφελη. Αντίθετα, «χρωματίστηκε» από την επίθεση που πραγματοποίησαν τα μέλη του οργάνου που ανήκουν στο Αριστερό Ρεύμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο οικονομικό επιτελείο με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις γύρω από το «επαχθές χρέος» και το πρωτογενές πλεόνασμα.

Στο στόχαστρο της μειοψηφίας του κόμματος βρέθηκαν κυρίως ο Γιώργος Σταθάκης και ο Γιάννης Μηλιός, καθώς από μέρες η Αριστερή Πλατφόρμα είχε ενοχληθεί από την ρητορική των δύο στελεχών, που ερμηνεύθηκε ως «στροφή» στην γραμμή του κόμματος.
Πηγή: real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ