2014-01-25 14:22:13
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Δύναμη ψυχής από 46χρονο αστυνομικό
Τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι βοήθησαν αυτόν και την οικογένειά του στις δύσκολες ώρες που περνάνε, αισθάνθηκε την ανάγκη να απευθύνει μέσα από τις σελίδες της «Σ» ο 46χρονος αρχιφύλακας, Μ.Φ., που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα τον περασμένο Δεκέμβριο. Σήμερα, ένα μήνα μετά το ατύχημα που λίγο έλειψε να του κόψει το νήμα της ζωής, ο Μ.Φ. αντιμετωπίζει με αισιοδοξία την μακρά περίοδο ανάρρωσης που έχει μπροστά του, έχοντας ως πρώτο στόχο του οικογένειά του και την επιστροφή στην εργασία.

Ήταν πριν ένα μήνα περίπου, στις 19 Δεκέμβρη, όταν το μηχανάκι που οδηγούσε ο ίδιος συγκρούστηκε με αγροτικό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα ο 46χρονος πατέρας δύο παιδιών να βρεθεί σοβαρά τραυματισμένος στο οδόστρωμα και να παλεύει για τη ζωή του. Όπως είπε ο ίδιος, χάρη στην άμεση επέμβαση των συναδέλφων του μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κέρδισε την πρώτη μάχη
. Καθώς όμως στο νοσοκομείο Αγρινίου λείπουν κάποια από τα μηχανήματα που απαιτούνταν για την θεραπεία του, κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Από την πρώτη, από την ηγεσία της Αστυνομίας τέθηκε στη διάθεσή του ελικόπτερο για την διακομιδή του στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Ο ίδιος όμως προτίμησε να μείνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τόπο του.

Τα τραύματα πολλά και συντριπτικά, το ψυχικό σθένος όμως ισχυρότερο. Με πείσμα να σταθεί όσο το δυνατόν συντομότερα στα πόδια του και να αγκαλιάσει τα δυο του παιδιά και τη σύζυγο του, υπέμεινε τα απανωτά χειρουργεία και τις εκτιμήσεις των γιατρών, ακόμα και όταν αυτές δεν ήταν πάντα αισιόδοξες. Η διαδικασία μακρά και επίπονη, και το ιατρικό κόστος υψηλό. Για το πρώτο, η αμέριστη στήριξη από την οικογένειά του, έδωσε στον 46χρονο αστυνομικό τη δύναμη που χρειαζόταν για να ανταπεξέλθει. Για το δεύτερο, ήρθε η στήριξη τόσο από τους συναδέλφους του, όσο και από απλούς πολίτες.

Στον φιλικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ αστυνομικών και πυροσβεστών που διοργανώθηκε την προηγούμενη Κυριακή, συγκεντρώθηκαν χρήματα για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων που απαιτούνται για την αποκατάσταση της υγείας του αστυνομικού. Ήδη έχει ξεκινήσει καθημερινές φυσιοθεραπείες και ευελπιστεί ότι πολύ σύντομα θα μπορεί και πάλι να σταθεί στα πόδια του.

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να επιστρέψω στη δουλειά μου», λέει ο ίδιος «και φυσικά να αφιερώσω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μπορώ στην οικογένειά μου. Όταν γίνω εντελώς καλά, θα επιστρέψω και στο χόμπι μου που είναι η συλλογή παραδοσιακών αντικειμένων. Όνειρό μου είναι κάποτε να δημιουργήσω έναν εκθεσιακό χώρο, όπου θα μπορεί να τον επισκεφθεί ο καθένας δωρεάν. Οι μεγαλύτεροι για να θυμηθούν και οι νεώτεροι για να μάθουν», συμπληρώνει ο ίδιος.

Στην δοκιμασία που περνάει ο Φ.Μ., συμπαραστάτες και αρωγοί στάθηκαν όχι μόνο οι συνάδελφοί του, αλλά και πολλοί απλοί πολίτες. Μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας, ο Φ.Μ. θέλει να τους ευχαριστήσει όλους: «Πέρα από την οικογένειά μου, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσοι μου στάθηκαν και μου έδειξαν αγάπη. Τους συναδέλφους μου και το πυροσβεστικό σώμα που διοργάνωσαν τον αγώνα καλαθοσφαίρισης, τους υπεύθυνους του γηπέδου και τους διοργανωτές, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που πάλεψαν για τη ζωή μου, τον δήμαρχο κ. Μοσχολιό και την αντιδήμαρχο κ. Σερπάνου, την προϊσταμένη του κοινωνικού ιατρείου, κ. Δημητρογιάννη, τον υποστράτηγο κ. Μάτσικα, τον διοικητή του τμήματος Ακαρνανίας, κ. Αποστολόπουλο, τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων Ακαρνανίας, κ. Ρούση, αλλά και όλους τους ανώνυμους και πολλές φορές άγνωστους σε εμένα πολίτες που ενδιαφέρθηκαν για την υγεία μου. Συγχωρέστε με αν ξέχασα κάποιον, ήταν τόσο πολλοί και η αγάπη που έλαβα τόσο μεγάλη»!

Όλο αυτό το διάστημα, συμπαραστάτης στο πλευρό του 46χρονου αρχιφύλακα η σύζυγος του. «Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση όλους τους ανθρώπους, γνωστούς και αγνώστους, συγγενείς και φίλους, που στάθηκαν δίπλα μας. Ευχαριστώ και τους προϊσταμένους μου στην εργασία μου, που αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που έχει η ανάρρωση του συζύγου μου και μου συμπαραστέκονται με τον τρόπο τους».

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας συμπαραστάθηκε σύσσωμα στον συνάδελφό μας και μακάρι να μπορούμε να είμαστε δίπλα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη», μας είπε ο Δημήτρης Ρούσης, πρόεδρος την Ένωσης, όταν επικοινωνήσαμε μαζί του. «Ευχόμαστε στον Φ.Μ. δύναμη στον καλό αγώνα που δίνει και να έχει γρήγορη ανάρρωση. Είμαστε όλοι δίπλα του», συνέχισε ο ίδιος.

Εκ μέρους της εφημερίδας «Σ» ευχόμαστε υπομονή και θάρρος αλλά και γρήγορη ανάρρωση στον Μ.Φ. Ελπίζουμε σύντομα να επιστρέψει σε ό,τι αγαπάει και η δύναμη και το θάρρος που επέδειξε ο ίδιος αλλά και η αλληλεγγύη που δέχτηκε, να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Κώστας Καρακώστας-εφημερίδα Συνείδηση
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ