2012-04-17 14:07:13
Φωτογραφία για Καθαρή εντολή για να κυβερνήσει με λυμένα χέρια ζητά ο Αντώνης Σαμαράς
Ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια

«Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει» είναι το βασικό σύνθημα που έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του κόμματος, κατά την οποία παρουσίασε τις βασικές οργανωτικές και πολιτικές γραμμές με τις οποίες η ΝΔ θα διεκδικήσει «καθαρή εντολή για να κυβερνήσει με λυμένα τα χέρια».

Επίκειται η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας, 412 υποψήφιοι για 56 εκλογικές περιφέρειες, ενώ την Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την οικονομία με βασικό πυλώνα την ανάπτυξη.

Με τα ψηφοδέλτια γίνεται ανανέωση, είπε ο κ. Σαμαράς, αφού οι μισοί υποψήφιοι θα είναι νέα πρόσωπα. Δίνεται έμφαση στη νεολαία, σε ανθρώπους προερχόμενους από την ΟΝΝΕΔ, σε νέους επιστήμονες. «Δίνουμε μεγάλη επιλογή στους ψηφοφόρους, που θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν, γιατί τελικά αυτοί θα κάνουν την ανανέωση» ανέφερε.


Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε, επίσης, τη δημιουργία Εκτελεστικής Εκλογικής Επιτροπής, που θα έχει επικεφαλής τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στην οποία -μεταξύ άλλων- θα μετέχουν οι Μενέλαος Δασκαλάκης, Λευτέρης Ζαγορίτης, Φίλιππος Ταυρής, Ανδρέας Παπαμιμίκος, Λεωνίδας Κουρής, Κώστας Ζωντανός, Δημήτρης Καραγκούνης.

Οι πέντε στόχοι των εκλογών

Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε τους πέντε βασικούς στόχους των εκλογών:

Πρώτος στόχος, «να ανατρέψουμε το κλίμα απελπισίας και μιζέριας στην ελληνική κοινωνία: Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει».

Δεύτερος στόχος, «να δείξουμε πώς θα τα καταφέρει: Το σχέδιό μας δίνει βαρύτητα στην ανάκαμψη με κοινωνική συνοχή και διαρθρωτικές αλλαγές».

Τρίτος στόχος «να δείξουμε τη διαφορά με τους άλλους»: Εμείς δεν λέμε ότι λεφτά υπάρχουν, διαφέρουμε από το ΠΑΣΟΚ που μας έφερε στην κρίση, αλλά και από την Αριστερά που δεν έχει αναγνωρίσει τα λάθη της και δεν έχει προτάσεις.

«Αλλά διαφέρουμε και με τα άλλα μικρότερα κόμματα που παίζουν με την απελπισία του κόσμου και λειτουργούν σαν σωσίβια του ΠΑΣΟΚ».

«Ζητάμε να γίνουν τροποποιήσεις στο Μνημόνιο για να μπορέσει η χώρα να πιάσει τους στόχους της» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Τέταρτος στόχος, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι να πείσουμε ότι ξεχωρίζουμε γιατί θα δείξουμε πώς θα βγούμε από την κρίση. «Το δύσκολο έργο απαιτεί να έχουμε τα χέρια μας λυμένα. Ζητάμε καθαρή εντολή, για να είμαστε υπεύθυνη κυβέρνηση και να εφαρμόσουμε ολόκληρο το πρόγραμμά μας, χωρίς συμβιβασμούς με αυτούς που μας έφεραν στην κρίση» σημείωσε.

Πέμπτος στόχος «να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια στον λαό, να αναπτύξουμε τις προτάσεις μας για την ανάκαμψη, την ασφάλεια την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, για να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας» επισήμανε.

Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή εντολή και κυβερνητική σταθερότητα, συνέχισε πρόεδρος της ΝΔ και προσέθεσε: «Η Ελλάδα συκοφαντήθηκε το τελευταίο διάστημα, δώστε μας την δύναμη να αλλάξουμε την Ελλάδα, η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει».

Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Πέμπτη στο Ζάππειο θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την οικονομία με βασικό πυλώνα την ανάπτυξη, ενώ την Πέμπτη 26 Απριλίου θα παρουσιάσει το υπόλοιπο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Φαβορί ο Ολυμπιακός»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Φαβορί ο Ολυμπιακός»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ