2014-01-26 14:14:09
Φωτογραφία για Καράβι στα κύματα της Αδρατικής [video]
Μάχη με τα κύματα, στη θάλασσα της Αδριατικής, δίνει ένα πλοίο μεταφοράς container. Αγριεμένη η θάλασσα εντάσεως 8 μποφόρ με αραιή βροχή, “χαστουκίζει” την πλώρη του καραβιού και αυτό ανεβοκατεβαίνει τα κύματα προσπαθώντας να τα δαμάσει, ώστε να συνεχίσει με ασφάλεια για το πλήρωμά του και το φορτίο του, το ταξίδι του.

Κατεβαίνοντας την Αδριατική με το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ, έτυχε η κάμερα του arxipelagos.com να βρίσκεται εκεί και να καταγράψει τα εντυπωσιακά πλάνα.

Όμως αυτές οι εικόνες συμβαίνουν καθημερινά, κυρίως στις ανοιχτές θάλασσες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη των θαλασσών. Και με ανέμους και θάλασσες μεγαλύτερων εντάσεων από τη θάλασσα του βίντεο, ναυτικοί αγωνίζονται σε 24ωρη βάση να προστατεύουν τις ζωές τους και τα φορτία τους από την κακιά στιγμή.

Είναι εικόνες που δυστυχώς δεν βλέπουμε συχνά στις οθόνες μας, αλλά συμβαίνουν σε καθημερινή βάση. Και είναι όλες αφιερωμένες και αυτές που καταγράφονται και αυτές που δεν καταγράφονται (και δεν περιγράφονται) στο ΝΑΤ, για τις υπερκρατήσεις στους ναυτικούς και στο κράτος για τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

arxipelagos.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ