2014-01-28 10:14:47
Φωτογραφία για Δίωξη στους δύο εισαγγελείς που έδωσαν άδεια στον Ξηρό
Παραγγελία να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη στις δύο εισαγγελείς, οι οποίες προήδρευαν του συμβουλίου των φυλακών που έδωσε τις επτά άδειες στο Χριστόδουλο Ξηρό, έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Αφού μελέτησε το πόρισμα του Εισαγγελέα Εφετών Ευάγγελου Ζαχαρή, η κ. Κουτζαμάνη άσκησε πειθαρχική δίωξη στις δυο εισαγγελείς που δεν εκτίμησαν ορθά τα γεγονότα, καθώς υπέδειξαν βαριά αμέλεια και αυτό, όπως αναφέρει η κυρία Κουτζαμάνη, θίγει το κύρος της Δικαιοσύνης,

Στο πόρισμα γίνεται αναφορά, πως δεν έκριναν ορθά την συμπεριφορά του Χριστόδουλου Ξηρού μέσα στις φυλακές, καθώς είχε πειθαρχικά παραπτώματα για βίαιη συμπεριφορά, μεταξύ των οποίων και το κάψιμο του κελιού του, ενώ δεν έλαβαν υπόψη ή δεν γνώριζαν την συχνή επικοινωνία του Ξηρού με τους «Πυρήνες της Φωτιάς». Και το σημαντικότερο είναι ότι ο καταζητούμενος τρομοκράτης, δεν είχε κάνει ποτέ δήλωση μεταμέλειας για τις πράξεις τους στον κοινωνικό λειτουργό Η ανώτερη ποινή που αντιμετωπίζουν οι δύο εισαγγελείς είναι προσωρινή παύση από τα καθήκοντά τους.


Από την άλλη τώρα φαίνεται ότι κρατούμενοι των «Πυρήνων της Φωτιάς» και άλλοι ποινικοί πήγαιναν από πάρτι σε πάρτι. Μετά το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, στήθηκε τρικούβερτο γλέντι στην υγεία του «απόντα» Χριστόδουλου Ξηρού.

Πρωταγωνιστές και πάλι οι κρατούμενοι της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, που μόλις πληροφορήθηκαν την εξαφάνιση του «Μανώλη» της «17 Νοέμβρη» φρόντισαν να το γιορτάσουν δεόντως.

Μιλώντας στο Star o γραμματέας σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδας, κ. Μπισμπίκης είπε: «Πάρτι σημαίνει ότι ήταν ανοιχτή η φυλακή για παράδειγμα και βγήκαν στον κοινόχρηστο χώρο, που έτσι και αλλιώς βγαίνουν καθημερινά, και πιθανολογώ ότι είχαν βγάλει ένα τραπέζι και είχανε βάλει φαγητά πάνω. Αυτό πιστεύω ότι ήταν το πάρτι»

Στο πάρτι πήραν μέρος και ποινικοί κρατούμενοι: «Οι κρατούμενοι ξέρεις έχουν μια αλληλεγγύη μεταξύ τους. Βέβαια αυτοί που λένε μπράβο, είναι αυτοί που δεν ελπίζουν σε άδεια, γιατί για όλους τους υπόλοιπους κρατούμενους σε όλη την Ελλάδα, που τους έχει κόψει τις άδειες, μόνο μπράβο Ξηρέ δε λένε», λέει ο κ. Μπισμπίκης.

Στο εύλογο ερώτημα γιατί άφηναν τον Χριστόδουλο Ξηρό να πηγαινοέρχεται στα κελιά των «Πυρήνων της Φωτιάς» η κατάθεση του σωφρονιστικού υπαλλήλου είναι αποκαλυπτική.

Όπως κατέθεσε ο αρχιφύλακας των φυλακών: «Στις 20:00 ο Ξηρός μου ζήτησε να παραμείνει στην Α' πτέρυγα μέχρι και την αλλαγή του χρόνου. Προηγουμένως είχα διαπιστώσει, ότι το αίτημα του Ξηρού ήταν και αίτημα άλλων κρατουμένων φίλων του και ήταν φανερό από τον τρόπο που το υπέβαλαν, ότι ήταν ικανοί σε ενδεχόμενη άρνησή μου να δημιουργήσουν προβλήματα και θα ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν».

Μιλώντας στο Star ο κ. Αραβαντινός είπε: «Ξέρω ότι μέσα σε μια διετία, έχουν ξυλοκοπηθεί πάνω από δέκα συνάδελφοι μου και από άλλους κρατούμενους, αλλά και από κρατούμενους με συναφείς κατηγορίες».

Και ενώ όλη η φυλακή είχε κλείσει, μόνο τα κελιά των Πυρήνων της φωτιάς με τον Χριστόδουλο Ξηρό παρέμεναν ανοιχτά.

Πηγή: Star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ