2012-04-17 17:44:24
Φωτογραφία για ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΤΟ ONE TEAM ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ...
Μετά από ένα χρόνο προετοιμασίας και με την υποστήριξη της Turkish Airlines αλλά και την συμμετοχή των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, η Euroleague ανακοινώνει σήμερα την έναρξη ενός προγράμματος που χρησιμοποιεί το άθλημα του μπάσκετ ως το μέσο που μπορεί να βελτιώσει τις ζωές των συνανθρώπων μας.

Το πρόγραμμα αυτό έχει την υποστήριξη 8 ομάδων, οι οποίες αποτελούν και τα ιδρυτικά μέλη: Άλμπα Βερολίνου, Αναντόλου Εφές, ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι, Ολύμπια Μιλάνο, Ολυμπιακός, Ρεαλ Μαδρίτης και Ουνικάχα Μάλαγα. Στόχος είναι μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, να συμμετέχουν και οι 24 ομάδες οι οποίες θα επιδείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο στις τοπικές κοινωνίες εφαρμόζοντας μια πρωτοποριακή μεθοδολογία.

«Το πρόγραμμα OneTeam θα ενώσει το πάθος των φιλάθλων μας, και οι ομάδες θα αναπτύξουν σχέσεις και δεσμούς εκτός των αγωνιστικών χώρων με τις τοπικές κοινωνίες.» δήλωσε ο κος Μπερτομέου. «Πρόκειται για έναν πολύ αξιόπιστο συνδυασμό προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεπίδρασης και επιμόρφωσης που θα φέρει πιο κοντά τις ομάδες με την κοινωνία. Είναι το κυρίως μήνυμα όλων όσων πρεσβεύουμε αλλά και των αξιών και του πνεύματος του μπάσκετ.»


«Πριν από δυο χρόνια ήρθαμε σε συμφωνία για την χορηγία της Euroleague, πιστεύοντας ότι αυτή η διοργάνωση ήταν ικανή να προωθήσει αξίες όπως το ομαδικό πνεύμα, ο δυναμισμός και οι ηγετικές ικανότητες ενώ ταυτόχρονα θα βοηθούσε και την κοινωνία» δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Turkish Airlines, κ Τεμέλ Κοτίλ. «Σήμερα, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα OneTeam, νοιώθουμε για άλλη μια φορά ότι αυτή η συμφωνία ολοένα και μεγαλώνει επάνω στο αρχικό μας πλάνο. Η Euroleague και η Turkish Airlines έχουν από κοινού δεσμευθεί να βελτιώνουν τις ζωές των συνανθρώπων μας έχοντας σαν οδηγό τους αυτές τις αξίες. Με την βοήθεια των ομάδων, η Euroleague και η Turkish Airlines θα δουλέψουν μαζί για να πετύχουν κάτι τέτοιο.»

Η κάθε ομάδα έχει επιλέξει να ασχοληθεί με μια κοινωνική ομάδα, με την οποία δεν θα ασχοληθεί απλά για να βελτιώσει τις μπασκετικές ικανότητες των μελών της αλλά και για να προωθήσει αξίες ζωής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.one1team.org

H KAE Ολυμπιακός επέλεξε το Ειδικό Σχολείο Κωφών Αργυρούπολης για να συμμετέχουν από κοινού στο πρόγραμμα OneTeam και η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την 5η Απριλίου 2012.

Με αφορμή τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της Ευρωλίγκα, ο Εμπορικός Δ/ντής της ΚΑΕ κ. Νίκος Λεπενιώτης τόνισε: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι πολύ περήφανη που συμμετέχει στο πρόγραμμα OneTeam της Euroleague. Τα τελευταία χρόνια μέσα απο το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζουμε έχουμε πραγματοποιήσει μια σειρά απο πολύ σημαντικές κοινωνικές πρωτοβουλίες. Τώρα μέσα από αυτή την προσπάθεια της Euroleague μας δίνεται η ευκαιρία να το αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο σε νέους τομείς. Η συνεργασία μας με το Ειδικό Σχολείο Κωφών Αργυρούπολης, σε πρώτη φάση, θα αναδείξει μια κοινωνική ομάδα η οποία μπορεί να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει τύχει της ανάλογης προβολής και υποστήριξης». olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ