2014-02-09 15:07:14
Φωτογραφία για Αμαλιάδα: Βραβεύτηκαν τα μαθηματικά μυαλά!
Σε μια κατάμεστη αίθουσα από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας η εκδήλωση του Παραρτήματος Ηλείας «Ιππίας ο Ηλείος» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, για τη βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς των Μαθηματικών.

Η εκδήλωση αφορούσε τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αμαλιάδας και του Ηλειακού κάμπου, αφενός για να τιμηθεί η επιτυχία τους, αφετέρου για να επισημανθεί ότι αυτό που μετρά είναι η συμμετοχή και κυρίως η συμμετοχή σε διαγωνισμούς που στόχο έχουν να κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν τα μαθηματικά και να τα προσεγγίσουν με έναν άλλον τρόπο.

Το Σάββατο βραβεύθηκαν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Παιχνίδια και Μαθηματικά», ο οποίος διεξήχθη τον Απρίλιο του 2013 και οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό «Θαλή» τον περασμένο Οκτώβριο και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού τον «Ευκλείδη», στο πλαίσιο του 74ου Μαθηματικού διαγωνισμού. Παράλληλα βραβεύθηκαν και οι μαθητές που συμμετείχαν στον «Ευκλείδη» του 2013, στο πλαίσιο του 73ου Μαθηματικού διαγωνισμού.


Την εκδήλωση χαιρέτησε ο σχολικός σύμβουλος των μαθηματικών κ. Στάθης Λειβαδάς, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές, καθώς επίσης συγχαρητήρια έδωσαν ο πρόεδρος του Παραρτήματος της Ηλείας κ. Διονύσης Γιάνναρος και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος έκανε την πρώτη βράβευση.

Τις απονομές των βραβείων έκαναν μέλη του Παραρτήματος, αλλά και διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία των μαθητών τους.

Μαρία Καραμπάτση-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ