2014-02-12 19:14:06
Φωτογραφία για Εκρηκτικός μηχανισμός Νικήτας τινάζει στον αέρα Σπηλιωτόπουλο και κυβέρνηση - Σε κατάσταση συναγερμού η Συγγρού
Γράφει ο επικοινωνιολόγος και δημοσιογράφος Γιάννης Λέκκας

"Ασύμμετερη" απειλή για τη Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο για ενδεχόμενη επικράτησή της στον Δήμο της Αθήνας, αλλά και για την επιβίωση της δικομματικής κυβέρνησης, αποτελεί πλέον η υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη στην Πρωτεύουσα. Ο πρώην Δήμαρχος, που διατηρεί μεγάλο λαϊκό έρεισμα στον Δήμο, δεν ψαλιδίζει απλά τις πιθανότητες της Συγγρού να κερδίσει τον Δήμο, αλλά μειώνει και το "προσδόκιμο" επιβίωσης της κυβέρνησης, δεδομένου ότι με ενδεχόμενη διαγραφή του από το βασικό κυβερνητικό κόμμα, η συγκυβέρνηση θα μετρά μόλις 151 βουλευτές.

Ο κ. Κακλαμάνης, παραχωρώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη την πρώτη του επίσημη συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον Δήμο Αθηναίων, εμφανίστηκε με επιθετική διάθεση εναντίον της ηγεσίας του κόμματός του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτοί ζουν μέσα σε τέσσερις τοίχους και δεν έχουν επαφή με τη λαϊκή βάση του κόμματος. Eγώ προέρχομαι από τη λαϊκή βάση και σε αυτήν απευθύνομαι».


Στην ερώτηση αν θα παραδώσει την έδρα του, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε αρνητικά: «Το έχω κάνει δύο φορές από το παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά δεν θα τούς κάνω τη χάρη».

Επίσης, ο πρώην Δήμαρχος της Αθήνας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά του ακόμη και αν του το ζητήσει ο Σαμαράς και σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη αν φοβάται μήπως τον διαγράψει από το κόμμα, απάντησε ότι «η διαγραφή δεν είναι στην κουλτούρα του πρωθυπουργού».

"Με άδειασε ο Σαμαράς" υποστηρίζει ο Νικήτας

Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και νυν υποψήφιος θεωρεί ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον άδειασε προτείνοντας τελικά ως υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας τον Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Ενώ ο Αντώνης Σαμαράς είχε υποσχεθεί να του μιλήσει προσωπικά πριν αποφασίσει, τελικά έβαλε χτες να του τηλεφωνήσει ο διευθυντής του γραφείου του Κώστας Μπουρας, πράγμα που ενόχλησε σφόδρα τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Πάντως, το "άδειασμα" Σαμαρά στον Κακλαμάνη ετοιμάζονται να εκμεταλλευτούν σύσσωμοι οι πολιτικοί αρχηγοί όλων των κομμάτων της ευρύτερης κεντροδεξιάς, δηλαδή ο Πάνος Καμμένος, ο Βύρων Πολύδωρας και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, οι οποίοι φέρονται έτοιμοι να προσφέρουν χωρίς ανταλλάγματα τη στήριξή τους στον πρώην Δήμαρχο Αθηναίων έτσι ώστε να "χτυπήσουν" τη Συγγρού.

Μάλιστα, οι πρώτες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για σοβαρό "πλήγμα" της κομματικής υποψηφιότητας Σπηλιωτόπουλου, με μεγάλες πιθανότητες να μην περάσει ούτε στον δεύτερο γύρο.

Αιχμές εναντίον Σπηλιωτόπουλου: "Ελπίζω μέσα στους επόμενους 2,5 μήνες να μάθει τα προβλήματα της πόλης"

Ο Νικήτας Κακλαμάνης το πρωί δεν παρέλειψε να ευχηθεί «καλή δύναμη» στον συνυποψήφιό του Άρη Σπηλιωτόπουλο εκφράζοντας, ειρωνικά, την «ελπίδα μέσα στους επόμενους 2,5 μήνες να μάθει τα προβλήματα της πόλης».

«Όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να κάνουν κέφι την Αυτοδιοίκηση, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά» ανέφερε και πρόσθεσε: «Πρέπει πρώτα να μάθουν τι είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και μετά τα προβλήματα του δήμου».

Οικονομικός παράγοντας πίσω από την υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου;

Τέλος, νέες δημοσιογραφικές πληροφορίες έρχονται να δώσουν φως στο παρασκήνιο της επιλογής του Άρη Σπηλιωτόπουλου έναντι του Νικήτα Κακλαμάνη ως κομματικού εκλεκτού της Συγγρού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Ποντίκι", γνωστός οικονομικός παράγοντας της χώρας είναι εκείνος που επέβαλε την υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου στη Συγγρού. Πρόκειται για στενό φίλο του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος διατηρεί και φιλικές σχέσεις με το στενό κοινωνικό περιβάλλον του κ. Σπηλιωτόπουλου.

Αυτός φέρεται να ήταν ο καταλυτικός παράγοντας που οδήγησε τον Πρωθυπουργό στην τελική του απόφαση.
zoomnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ