2014-02-12 22:14:06
Φωτογραφία για Ακροδεξιά ατζέντα η αφαίρεση δικαιώματος ψήφου από τους μετανάστες
Για επιβολή ακροδεξιάς ατζέντας και ρατσιστική πολιτική κάνουν λόγο ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σχολιάζοντας με ανακοινώσεις τους την τροπολογία που προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, με την οποία αφαιρείται το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι από τους μετανάστες και τους ομογενείς στις δημοτικές εκλογές.

ΣΥΡΙΖΑ

Η αφαίρεση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι από τους μετανάστες και τους ομογενείς στις δημοτικές εκλογές συνιστά μια ξεκάθαρη προσπάθεια επιβολής της ακροδεξιάς ατζέντας από την κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ συναινεί στο ξήλωμα του νόμου Ραγκούση, επιβεβαιώνοντας το ρόλο του ως νεροκουβαλητής της ΝΔ.

Οι δικαιολογίες που προβάλλει η κυβέρνηση σχετικά με το ενδεχόμενο ακύρωσης των εκλογών εξαιτίας της απόφασης του ΣτΕ είναι προσχηματικές, στο βαθμό που η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο να προετοιμάσει νόμο και να τον φέρει σε δημόσιο διάλογο, ο οποίος να μην έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα της απόφασης του ΣτΕ και να προβλέπει για τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται μόνιμα στη χώρα μας το ίδιο δικαίωμα με αυτό που ισχύει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.


ΔΗΜΑΡ

Η επανακατάθεση στη Βουλή αναλλοίωτης της τροπολογίας που στερούσε από τους νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα μετανάστες το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να τους αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει ότι η ακροδεξιά ατζέντα δεν πρέπει να κυριαρχήσει στη δημόσια ζωή και με το κριτήριο αυτό θα παρακολουθήσει τις εξελίξεις.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

“H ρατσιστική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να επιτίθεται στα δικαιώματα των μεταναστών ενόψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η τροπολογία που προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών Μιχελάκης έρχεται να εξυπηρετήσει την λογική της στοχοποίησης των μεταναστών ως εχθρό για την τοπική κοινωνία”, αναφέρει ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

“Η “κόκκινη” γραμμή του Σαμαρά σχετικά με το νόμο για την ιθαγένεια επανέρχεται με αυτήν την τροπολογία, σε συμμόρφωση με τη γνωστή ακροδεξιά και βαθιά ρατσιστική απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το δίκαιο του αίματος και το δικαίωμα στην ιθαγένεια, αφαιρώντας πια το δικαίωμα των ομογενών και μεταναστών να εκλέξουν και εκλεχθούν στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές”, σημειώνει η ανακοίνωση.

Και προσθέτει: “Αυτή η πολιτική στρώνει για άλλη μια φορά το δρόμο για τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να σπέρνει το δηλητήριο της στις γειτονιές της Αθήνας και αλλού, αντιμετωπίζοντας τους μετανάστες και τους ομογενείς για άλλη μια φορά σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Εξάλλου και ο ίδιος Υπουργός Δημοσίας Τάξης αυτής της κυβέρνησης Δένδιας μίλησε για τους μετανάστες στην Ελλάδα ως ανθρώπους κατώτερης ποιότητας. Η κατάθεση της τροπολογίας για ψήφιση στην Βουλή υπηρετεί πιστά και πλήρως την ρατσιστική αυτή αντίληψη της κυβέρνησης.

Στον αγώνα ενάντια στα μνημόνια, την κρίση, τον ρατσισμό και τους φασίστες οι μετανάστες είναι στην πρώτη γραμμή. Η επίθεση στους μετανάστες είναι επίθεση για όλον τον κόσμο που παλεύει. Να αποσυρθεί η ρατσιστική τροπολογία του Σαμαρά σε βάρος του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών. Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αυτονόητο το δικαίωμα των μεταναστών να ψηφίζουν και να εκλέγονται”.

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας σήμερα στον ρ/σ Στο Κόκκινο είπε ότι υπήρχε κίνδυνος επανάληψης των αυτοδιοικητικών εκλογών σε περίπτωση που κάποιος πολίτης προσέφευγε κατά του κύρους των εκλογών, λόγω των ρυθμίσεων Ραγκούση που έδινε το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε μετανάστες με χαρτιά.
enet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ