2014-02-13 00:59:09
Φωτογραφία για Ο δικηγόρος που ακύρωσε το λαθρονόμοσχέδιο Ραγκούση [video]
‘’Δεν μπορεί το κράτος να παρεμβαίνει σε τέτοιο βαθμό νομοθετικά που να μην λαμβάνει υπόψη ότι αυτό το σύνταγμα έχει ένα έθνος και ένα λαό τον Ελληνικό ήταν η δικλείδα ασφαλείας που κηρύχθηκε ο νόμος Ραγκούση περί ιθαγένειας των αλλοδαπών αντισυνταγματικός.’’

Αποκαλυπτικός σε ότι αφορά την ιστορία της ιθαγένειας των αλλοδαπών και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι ήταν ο δικηγόρος Ιωάννης Ανδριόπουλος ο οποίος ήταν αυτός που προσέφυγε στο ΣΤΕ κατά του νόμου Ραγκούση κηρύττοντας τον αντισυνταγματικό.

Μιλώντας στο Tvkosmos ο κ. Ανδριόπουλος έκανε γνωστό ότι ο υπουργός εσωτερικών Γ. Μιχελάκης  είναι υποχρεωμένος από το νόμο να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣΤΕ καθώς σε διαφορετική περίπτωση εμπίπτει σε παράβαση καθήκοντος και αυτός είναι ο ο λόγος που επέμεινε στην κατάθεση της τροπολογίας, ενώ ακόμη και εάν δεν ψηφιστεί από τη βουλή και πάλι θα είναι υποχρεωμένος να υπακούσει με υπουργική απόφαση να εφαρμόσει τη νέα τροπολογία.

Ο αριθμός των υπηκόων τρίτων χορών που δικαιούνται με το παλιό καθεστώς να λάβουν σήμερα μέρος στις εκλογές της αυτοδιοίκησης στο δήμο Αθηναίων είναι 64.000, αριθμός που μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι 4 χρόνια πριν ο αριθμός τους ήταν μόλις 12.000.
loizos.org Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ