2014-02-16 15:44:04
Φωτογραφία για Συγκεντρώσεις των γιατρών έξω από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ
Σε περιφρούρηση έξω από τις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ στις οποίες υπηρετούν, καλεί τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ο Σύλλογος Γιατρών ΕΟΠΥΥ-Αττικής.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο λόγω της απόφασης της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να σφραγίσει και να βάλει λουκέτο σε όλες τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, όπως προβλέπει ο νόμος για την πρωτοβάθμαι φροντίδα υγείας.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν ξεσηκωθεί για το κλείσιμο των μονάδων και τη μετακόμιση των μονάδων και από αύριο θα βρίσκονται έξω από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ στις οποίες υπηρετούν για να αποτρέψουν το ξαφνικό λουκέτο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ .

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, λόγω των έγκαιρων κινητοποιήσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ αποφεύχθηκε το λουκέτο στα περισσότερα πολυιατρεία.

Ο Σύλλογος Γιατρών ΕΟΠΥΥ Αττικής (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ Αττικής) καλεί τους δημότες, τις δημοτικές αρχές, τους τοπικούς φορείς καθώς και τα κόμματα να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις έξω από τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, για να περιφρουρήσουν τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ.


Ήδη, τη συμπαράστασή τους και τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, γιατροί από τα κοινωνικά ιατρεία, αλλά και εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έδωσε διορία έως αύριο Δευτέρα στις Περιφερειακές του Διευθύνσεις να παραλάβουν τα κτίρια και το πάσης φύσεως υλικό των πολυϊατρείων, τα οποία εν συνεχεία θα σφραγιστούν. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών του ΕΟΠΥΥ κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον διοικητή του οργανισμού Δημήτριο Κοντό, χαρακτηρίζοντας τη σχετική απόφαση «αιφνιδιαστική, παράνομη και αντισυνταγματική» και ζητεί από τους διευθυντές των υπηρεσιών να μην εμπλακούν στην παράδοση - παραλαβή, καθώς θα βρεθούν υπόλογοι από τα συλλογικά όργανα των γιατρών.

Δηλώσεις Άδωνι

«Τα πολυϊατρεία θα ανοίξουν σ’ ένα μήνα υπό νέο καθεστώς», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, η διακοπή λειτουργίας γίνεται προκειμένου «να ενωθούν τα δύο συστήματα, που λειτουργούσαν πριν παράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίο σύστημα». Εξήγησε δε, ότι τα νέα πολυϊατρεία θα λειτουργούν στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Πηγή: http://www.onmed.gr/eopyy/308627/sugkentroseis-ton-giatron-exo-apo-tis-monades-tou-eopuu/#ixzz2tUZm8QJt
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ