2014-02-19 00:34:05
Φωτογραφία για Άνθιμος: Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν είπε: Εγώ ξέρετε είμαι άθεος
Εξηγώντας αναλυτικά όσα είπε από άμβωνος στο κυριακάτικο κήρυγμά του για το Σκοπιανό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Άνθιμος, μιλώντας στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Φαύλος κύκλος” του Αντώνη Κουμιώτη, απάντησε και σε σχετική ερώτηση για τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο δεν είναι λίγοι όσοι το τελευταίο χρονικό διάστημα χαρακτηρίζουν “άθεο”.

“Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν είπε: “Εγώ ξέρετε είμαι άθεος”. Εγώ ξέρω ότι αυτό το είπε Βουλευτής του, από την τηλεόραση, το άκουσα ο ίδιος. Ούτε μπορώ να πω ότι ξέρετε είναι πιστός. Με τα γεγονότα της ζωής του, τη σύσταση της οικογενειάς του, δείχνει ότι ο ίδιος είναι μακρυά από εκείνα τα οποία δέχεται και συμβουλεύει η Εκκλησία χωρίς να μπορεί και να τα επιβάλλει. Αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα, αλλά από το να λέμε σε έναν πολιτικό αλλά και σε οποιονδήποτε πολίτη, ξέρεις, είσαι άθεος, για τον Α ή Β λόγο, δεν είναι εύκολο. Αυτό πρέπει να το πει ο ίδιος. Ο ίδιος δεν το έχει πει. Γι’ αυτό εν πάση περιπτώσει δεν είναι καλό να τα αναμειγνύουμε αυτά σε προεκλογική περίοδο και δεν είναι χρήσιμα για τον δημόσιο βίο μας.


Η Εκκλησία άλλωστε τους δέχεται όλους και τους αμαρτωλούς μας δέχεται και μας συγχωρεί και μας βοηθεί και μας παρηγορεί και μας ενισχύει σε όλα τα επίπεδα. Από εκεί και πέρα η Εκκλησία είναι όλων, αλλά θέλουμε και όλοι να είναι μαζί μας, γιατί αν χάσουμε την εθνική μας υπόσταση, με το πνευματικό περίβλημα, με την καρδιά που έχει, την Ορθοδοξία, τότε εμείς θα κινδυνέψουμε να διαλυθούμε. Εγώ αυτό πιστεύω ακραδάντως”, τόνισε ο Παναγιώτατος.
alpha965.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συνελήφθη 26χρονος στη Θήβα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Συνελήφθη 26χρονος στη Θήβα
Κάιν & Άβελ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κάιν & Άβελ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ