2014-02-19 13:00:38
Φωτογραφία για Οι Πυξ Λαξ ξανά μαζί!
Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που το συγκρότημα με τους 12 χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, γνωστότεροι και ως Πυξ Λαξ, αποφάσισαν ότι οι δρόμοι τους πρέπει να χωρίσουν.

«Επιλέξαμε να σταματήσουμε αυτή την μπάντα από αγάπη. Νιώσαμε ότι θα άρχιζαν να μας βαριούνται. Φύγαμε την κατάλληλη στιγμή, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Ποτέ δεν έχουμε τσακωθεί…», είχε πει ο Μπάμπης Στόκας απαντώντας έτσι στον καταιγισμό δημοσιευμάτων τα οποία ακολούθησαν.

Επτά χρόνια αργότερα θα αποδεικνύονταν ότι είχε δίκιο. Η απώλεια του Μάνου Ξυδούς, ο οποίος μαζί με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα ήταν το τρίτο ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος το 1989 στάθηκε η αφορμή για την επανένωση.

Ογδόντα χιλιάδες θεατές στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας και 50.000 στο Καυτατζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης έγιναν μάρτυρες της συνάντησης των Πλιάτσικα και Στόκα το 2011 αφιερωμένης στη μνήμη του Μάνου Ξυδούς που τους άνοιξε τις πόρτες της ελληνικής δισκογραφίας στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Για την ακρίβεια οι Πυξ Λαξ επανενώθηκαν για πέντε συναυλίες που άφησαν εποχή και συγκέντρωσαν δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές τους ανά την Ελλάδα.


Η «Αλλη πλευρά του Μπλε»

Τρία χρόνια μετά οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» επανακάμπτουν. Οι δυο παιδικοί φίλοι προερχόμενοι από τις δυτικές συνοικίες, Φίλιππος Πλιάτσικας και Μπάμπης Στόκας που άφησαν ένα τόσο ιδιαίτερο στίγμα στη μουσική σκηνή συναντιούνται για μια ακόμη φορά. Τίτλος της παράστασής τους, η «Άλλη πλευρά του Μπλε».

Με εκλεκτούς καλεσμένους, ο Πλιάτσικας και ο Στόκας μας δείχνουν αυτή τη φορά την «Άλλη πλευρά του Μπλέ», «Την άλλη πλευρά της Ελλάδας». Μιας χώρας που εξακολουθεί να παράγει σκέψη, τέχνη και πολιτισμό. Μιας χώρας με τοπολαλιά κι ακούσματα απ' την Ήπειρο ώς την Κρήτη. «Μιας χώρας που έχει ακόμα φιλότιμο και δεν της αρέσει τα παιδιά της να κανιβαλίζονται και να κανιβαλίζουν. Μιας χώρας όπως την έχουμε στα δικά μας μάτια όχι για να την γνωρίσουν οι ξένοι όπως γίνεται στις παραστάσεις εκτός συνόρων, αλλά για να την ξαναθυμηθούμε εμείς…», όπως λένε οι ίδιοι.

Πόσοι ακόμα τη βλέπουν έτσι; Θα φανεί στις παραστάσεις τους που θα πραγματοποιηθούν στο «Γκάζι Live» από τo Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και για 4 μόνο Σάββατα (22/2, 1/3, 8/3, 15/3).

«Η άλλη πλευρά της Ελλάδας»

Η συνύπαρξη βασίζεται στην παράσταση «The other side of Greece» του Φίλιππου Πλιάτσικα που έχει ταξιδέψει ήδη σε πολλές χώρες της Ευρώπης (Αγγλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία) και ετοιμάζεται να ταξιδέψει και σε άλλες (Γερμανία, Αμερική, Ρωσία, Τουρκία, Αυστραλία).

«Μια παράσταση που με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον και με σεβασμό στο παρελθόν και την παράδοση, προσπαθεί να αγγίξει μέσα από ευρεία καλλιτεχνική προσέγγιση τον Ελληνικό πολιτισμό, μέσα από το χρόνο και τις εκφράσεις του. Μια παράσταση που θέλει να ταξιδέψει το δικό μας μελαγχολικό μπλουζ μέσα από την ηπειρώτικη μουσική, την κοφτερή φωνή της κρητικής λύρας και να συναντήσει την Ελλάδα του σήμερα αλλά και την Ελλάδα του μέλλοντος», όπως λένε οι εμπνευστές της.

Σε 2.500 θεατές

Παράλληλα, Ελληνες και ξένοι ηθοποιοί θα αποδώσουν ποιήματα της νεοελληνικής ποίησης, μεγάλων Ελλήνων ποιητών, έργα επίκαιρα στη σημερινή εποχή που βιώνουμε.

Ζωντανά θα εμφανιστούν ο Γιώργος Χωραφάς και η Νάντια Σπηλιωτοπούλου με τη σκηνοθετική βοήθεια του Στάθη Λιβαθινού και μέσα από βίντεο η Κάτια Γέρου, ο Δημήτρης Ήμελλος και ο Αιμίλιος Χειλάκης, υπό την κινηματογραφική σκηνοθεσία της Γιολάντας Μαρκοπούλου.

Συμμετέχει η Γεωργία Νταγάκη (κρητική λύρα – φωνή).

Την επιμέλεια της βιντεοσκόπησης, του μοντάζ, των προβολών και τον σχεδιασμό των φώτων έχει ο Περικλής Μαθιέλης και τον ηχητικό σχεδιασμό ο Νίκος Παππάς κι ο Σάκης Πυριόχος. Οι μουσικοί που συμμετέχουν είναι οι Μανώλης Γιαννίκιος (τύμπανα), Δημήτρης Καρασούλος (ηλεκτρική κιθάρα), Ειρήνη Κετικίδη (ηλεκτρική κιθάρα), Θανάσης Κρυπίδης (βιολί), Άγγελος Παπαδάτος (Μπάσο), Γιάννης Σκούταρης (Πλήκτρα).

Ο χώρος που θα φιλοξενήσει την παράσταση θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πόρτες του το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και έχει βαπτιστεί «Γκάζι Live» Το «Γκάζι Live» ανοίγει στην Ιερά Οδό 11. Με μία σκηνή που αγγίζει σε έκταση τα 220 τμ και ύψος 9 μέτρα.

Πρόκειται για ένα χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 2.500 θεατές. Στην είσοδο του, ένα έργο τέχνης του Αλέκου Φασιανού, υποδέχεται το κοινό βάζοντας τη δικιά του πινελιά στην «Η Άλλη Πλευρά του Μπλέ»

Πηγή: thetoc
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ