2014-02-19 23:13:04
Φωτογραφία για Γ. Κουμουτσάκος: «Οι υπερβολικές χρεώσεις roaming πρέπει να καταργηθούν. Η Κομισιόν οφείλει να κινηθεί άμεσα»
Σε συνέχεια της δημοσιοποίησης της έρευνας του BBC σχετικά με τις υπερβολικές χρεώσεις περιαγωγής (roaming) και της δημόσιας συζήτησης που προκλήθηκε από τη δήλωση της αρμόδιας Επιτρόπου κας Ν. Kroes ότι ελπίζει να καταργηθούν αυτές οι χρεώσεις μέχρι το 2016, ο ευρωβουλευτής ΝΔ, κ. Γ.Κουμουτσάκος,απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση του ραδιοφωνικού σταθμού «ΑΘΗΝΑ 98,4» στην εκπομπή του Άρη Τόλιου, υπογράμμισε:

«Ένα από τα μεγάλα επιτεύγματα της τεχνολογίας επικοινωνιών, της ελεύθερης οικονομίας και του ανταγωνισμού είναι η δυνατότητα για άμεση επικοινωνία. Δε νοείται αυτό το επίτευγμα ουσιαστικά να αναιρείται από το μεγάλο κόστος αξιοποίησής του.

Επομένως, τα στοιχεία της έρευνας του BBC μας φέρνουν όλους ενώπιον μιας σχιζοφρενικής κατάστασης: να υποσκάπτουμε εμείς οι ίδιοι, με υπέρογκες και παράλογες χρεώσεις, ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά μας.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της αρμοδίας Επιτρόπου και Αντιπροέδρου της Επιτροπής, κας Kroes, η οποία δήλωσε ότι ελπίζει να καταργηθούν αυτά τα τέλη μέχρι το 2016, είναι μεν ικανοποιητική γιατί δηλώνει μια βούληση. Δεν αρκεί όμως. Οι προθέσεις δεν αρκούν.


Χρειαζόμαστε ανάληψη συγκεκριμένης δράσης, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία και να έχουμε το ταχύτερο- και πάντως πριν από το 2016- αυτήν τη μείωση. Θα επιχειρήσω με κοινοβουλευτική δράση να ωθήσω προς αυτήν την κατεύθυνση».

Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 28.000 πολιτών της ΕΕ από το BBC. Τα βασικά της ευρήματα ήταν τα εξής: α) το 94% των ερωτηθέντων δε χρησιμοποιεί το Facebook και το Twitter στο εξωτερικό εξαιτίας του υψηλού κόστους του roaming κινητής τηλεφωνίας, β) το 70% των ατόμων που τηλεφωνούν σε άλλες χώρες της ΕΕ περιορίζουν τις κλήσεις αυτές λόγω κόστους και γ) το 47% έχει το τηλέφωνο απενεργοποιημένο όταν βρίσκεται σε άλλη χώρα της ΕΕ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ