2014-02-21 09:38:11
Φωτογραφία για Τα κινητά μας θα φορτίζουν σε 15 λεπτά!
Η εξέλιξη των φορητών συσκευών τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή και έχει καταστήσει ακόμα και τα laptops σχεδόν άχρηστα αντικείμενα Μεγάλες οθόνες με υψηλότερη ανάλυση, τετραπύρηνοι 64bit επεξεργαστές και πολλές ακόμα τεχνολογίες που παλιά υπήρχαν μόνο σε επιτραπέζιους υπολογιστές, έχουν βρει το δρόμο τους προς τα κινητά μας εργαλεία. Με τι κόστος όμως; Με αυτονομία που για πολλές από αυτές τις συσκευές δεν φτάνει ούτε το ένα 24ωρο!

Η απάντηση θα ήταν απλή. Μεγαλύτερες μπαταρίες. Αν όμως στο παραπάνω πρόβλημα προστεθεί και ο παράγοντας του σχεδιασμού που θέλει τις συσκευές συνεχώς λεπτότερες και ελαφρύτερες, η λύση δεν είναι τόσο εύκολη.

Η Qualcomm, η εταιρεία πίσω από τους επεξεργαστές Snapdragon, έχει να προσφέρει μία απάντηση. Και αυτή δεν είναι οι μεγάλες μπαταρίες αλλά η ταχύτατη φόρτιση. Η εταιρία, έχει από το 2013 εισάγει το σύστημα QuickCharge στα κινητά που εξοπλίζονται με τον επεξεργαστή Snapdragon, αλλά φέτος εισάγει το πρωτόκολλο QuickCharge 2.0 με το οποίο ένα δυνατό spartphone θα μπορεί να φουλάρει μέσα σε μόλις 15-20 λεπτά!

Ο στόχος είναι να υιοθετηθεί από πολλούς κατασκευαστές κινητών συσκευών ώστε σε λίγο καιρό, όλοι οι κάτοχοι να μπορούν να χρησιμοποιούν ένα τύπο φορτιστή για να φορτίζουν δεκάδες διαφορετικές συσκευές. To QuickCharge1.0 υπάρχει σε 70 γνωστά smartphones, αλλά ο στόχος είναι μέσα στο 2014, το QuickCharge2.0 να αποτελέσει μία νέα κοινή πλατφόρμα για όλους, ή τους περισσότερους κατασκευαστές. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ