2014-02-24 09:59:09
Φωτογραφία για Κριστίν Λαγκάρντ: Θέλω να εξαντλήσω την πενταετή θητεία μου στο ΔΝΤ
Το τελευταίο διάστημα, οι φήμες θέλουν την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, να δέχεται πιέσεις από στελέχη συντηρητικών κομμάτων στην Ευρώπη να εγκαταλείψει τη θέση της για να... διαδεχθεί τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην ηγεσία της Κομισιόν.

Απόφαση που κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, καθώς στην περίπτωση που η 58χρονη πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας λάβει μια τέτοια απόφαση, όχι μόνο σπάει την παράδοση της διοίκησης του ΔΝΤ από Ευρωπαίο αξιωματούχο αλλά ανοίγει και το δρόμο για να αναλάβει τη θέση πιθανότατα ένας εκπρόσωπος αναδυόμενης οικονομίας.

Κάτι που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το ύψος αλλά και τους όρους κάθε μελλοντικής χρηματοδότησης της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών από το ΔΝΤ.

Απαντώντας σε ερώτηση της «Καθημερινής» η κ. Λαγκάρντ υπήρξε κατηγορηματική: «Θέλω να εξαντλήσω την πενταετία μου. Οταν αρχίζουν οι φήμες και τα σενάρια, είναι αδύνατον να τα σταματήσεις και γι' αυτό θα συνεχίσω να λέω ότι δεν είμαι υποψήφια για την προεδρία της Κομισιόν».

Ωστόσο συμπληρώνει ότι δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι σε ότι αφορά στο μέλλον: «Τι θα γίνει αν με πατήσει λεωφορείο ή μου τύχει κάτι άλλο; Θεός φυλάξοι! Η μοίρα δεν είναι στα χέρια μου», τόνισε η κ. Λαγκάρντ.

Σημειώνεται ότι η θητεία της λήγει στα μέσα του 2015.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ