2014-02-24 17:32:08
Φωτογραφία για Τζούντι Ντεντς: Κινδυνεύει να χάσει την όρασή της
Την όραση της χάνει σταδιακά η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Τζούντι Ντεντς που μίλησε ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Η 79χρονη Ντεντς πάσχει από εκφύλιση ωχράς κηλίδας, μία ασθένεια των ματιών που οδηγεί σε σταδιακή απώλεια της όρασης, από την οποία -όπως αποκάλυψε- υπέφερε και η μητέρά της. «Είναι δύσκολο! Πολύ δύσκολο» δήλωσε στο Hollywood Reporter λέγοντας ότι αδυνατεί πλέον μπορεί να διαβάσει και να δει ταινίες «Δεν μπορώ να διαβάσω. Δεν μπορώ να ζωγραφίσω όπως συνήθιζα. Προσπαθώ να δω ταινίες αλλά είναι λίγο δύσκολο. Αλλά αυτά είναι όλα τα αρνητικά. Στην πραγματικότητα, δεν θέλω να τα σκέφτομαι. Ό,τι μπορώ να κάνω το κάνω. Και κάτα κάποιο τρόπο τα καταφέρνω!» είπε η ηθοποιός που έχει αποσπάσει 95 υποψηφιότητες για βραβεία στην αξιοζήλευτη καριέρα της.

Τελευταία της υποψηφιότητα είναι αυτή για το Όσκαρ ερμηνείας στην ταινία του Steve Coogan «Philomena». Παρά τα 79 της χρόνια και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει-πρόσφατα υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο γόνατο της- επιμένει ότι δεν έχει σκοπό να αποσυρθεί
. «Έπεσα σε μία συνέντευξη μίας γυναίκας στο ραδιόφωνο, η οποία ήταν 105 ετών, και ενώ περίμενα να ακούσω μία πολύ εύθραστη φωνή, τελικά άκουσα μία υπέροχη φωνή που έλεγε στον δημοσιογράφο "Θα σου πω ένα πράγμα" είπε "Δεν σταματώ τίποτα. Γιατί έτσι και το κάνω θα χρειαστεί να ξεκινήσω από την αρχή". Τότε σκέφτηκα "Αυτό θα κάνω και εγώ"».

Η Ντεντς έχει συγκλονίσει με την ερμηνεία στην ταινία «Philomena» η οποία της χάρισε πολύ καλές κριτικές και μία ακόμη υποψηφιότητα για το χρυσό αγαλματίδιο.

Η ιστορία μιλάει για την τραγική ιστορία της Philomena Lee, η οποία σε ηλικία 15 ετών έμεινε έγκυος. Για να αποφύγει την ντροπή κατέφυγε σε μοναστήρι όπου γέννησε με την βοήθεια των καλογριών. Λίγους μήνες μετά και παρά τη θέλησή της, της πήραν το παιδί της και το έστειλαν στην Αμερική για υιοθεσία. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινά ο αγώνας της να βρει τον γιο της, ένας αγώνας που κράτησε για περίπου πενήντα χρόνια. Όταν έχει πλέον απογοητευτεί θα γνωρίσει έναν κυνικό δημοσιογράφο που θα την βοηθήσει.

Η ταινία κυκλοφορεί από τις 27 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ