2012-04-19 09:27:06
Φωτογραφία για Απορρίπτουν Γερμανοί εργάτες αύξηση μισθών 3%
Οι εργοδότες στον τομέα της μεταλλουργίας στη Γερμανία πρότειναν σήμερα στους εργαζόμενους τους αύξηση κατά 3% στους μισθούς τους μέσα σε μια περίοδο 14 μηνών, πρόταση την οποία απέρριψε αμέσως το ισχυρό συνδικάτο IG Metall, το οποίο αξιώνει η αύξηση να φθάσει το 6,5%.

Πρόκειται για μια «ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα» πρόταση, εκτίμησε ο Χορστ-Βέρνερ Μάιερ Χούνκε, διευθυντής της ομοσπονδίας των εταιριών μεταλλουργίας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, του πρώτου κρατιδίου που ξεκίνησε τις ετήσιες διαπραγματεύσεις στον τομέα αυτό. Τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων εκεί θα καθορίσουν τις συμφωνίες που θα συναφθούν στα υπόλοιπα κρατίδια.

Το συνδικάτο IG Metall απέρριψε την πρόταση του 3% ως «εντελώς ανεπαρκή». Στα τέλη Φεβρουάριου το συνδικάτο είχε θέσει τον πήχη στις διεκδικήσεις του στο 6,5%, εκτιμώντας ότι αυτή η αύξηση διασφαλίζει στους εργαζόμενους «μια σωστή συμμετοχή στην οικονομική ανάπτυξη» του τομέα, ενός από τους νευραλγικότερους στη γερμανική οικονομία.


Οι διαπραγματεύσεις για μισθολογικές αυξήσεις στον τομέα της μεταλλουργίας αποτελούν ένα τεστ για πολλούς άλλους τομείς της γερμανικής οικονομίας.

Στις αρχές Απριλίου, και μετά πολλές εβδομάδες διαπραγματεύσεων, οι οποίες είχαν συνοδευθεί και από απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, τα δύο εκατομμύρια δημόσιοι υπάλληλοι της Γερμανίας κέρδισαν αύξηση 6,3% στους μισθούς τους, η οποία θα χορηγηθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η συμφωνία είχε επικριθεί από τους εργοδότες του μεταλλουργικού τομέα, οι οποίοι εκτίμησαν ότι αποτελεί κακό δεδικασμένο για τις δικές τους διαπραγματεύσεις. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ