2014-03-02 17:15:18
Φωτογραφία για Δ. ΣΙΩΠΗΣ : ΔΟΥΛΕΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
Ο Δημήτρης Σιώπης μίλησε στο "Sport24.gr" για το νικηφόρο 4-0 του Ολυμπιακού στο παιχνίδι των Νέων με τον Παναθηναϊκό, την εμπειρία του ως ball-boy στο "Γ. Καραϊσκάκης" και το όνειρο της συμμετοχής του στην πρώτη ομάδα.

Μανώλης και Δημήτρης Σιώπης είναι δύο αδέρφια που ανήκουν στον Ολυμπιακό. Ο πρώτος αγωνίζεται πλέον με την μορφή δανεισμού στον Πλατανιά ώστε να αποκτήσει εμπειρίες στην Super League, ενώ ο δεύτερος εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό γρανάζι της ομάδας Κ20 των ερυθρόλευκων, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του Μπερντ Στορκ.

Έχοντας μπει στα 19 του χρόνια (06/09/1995), ο νεαρός εξτρέμ εξακολουθεί να προσπαθεί για το όνειρο του, που δεν είναι άλλο από την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Το καλοκαίρι του 2012, ο Δημήτρης Σιώπης εντάχθηκε στα τμήματα υποδομών του Ολυμπιακού στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, ερχόμενος από την σχολή της Αλεξανδρούπολης όπου τον είχε ξεχωρίσει ο ο τεχνικός σύμβουλος των σχολών του Ολυμπιακού και σκάουτερ, Γιώργος Αμανατίδης.


Δεν χρειάστηκε ιδιαίτερο διάστημα προσαρμογής, καθώς ο αδερφός του Μανώλης ήταν ήδη παίκτης των ερυθρόλευκων για μια τριετία.

Από το Τυχερό Έβρου στο Ρέντη, ο Σιώπης στις δηλώσεις του αναφέρθηκε τόσο στο νικηφόρο 4-0 των Νέων επί του Παναθηναϊκού, όσο και για την αναμέτρηση των μεγάλων, την επιθυμία του να φτάσει στην πρώτη ομάδα αλλά και την εμπειρία του ως ball-boy στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

"Όντως ήταν μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση, δεν αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να πάρει ανάσα. Είχαμε πολύ καλό πρέσινγκ, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει περισσότερα γκολ. Αλλά ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση, κρατάμε τους τρεις βαθμούς και τώρα πάμε για το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ", απάντησε ο 19χρονος άσος όταν του ζητήθηκε ένα γενικό σχόλιο για το νικηφόρο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ενώ ακολούθως ρωτήθηκε για το αν η μάχη της μεσαίας γραμμής έκρινε την αναμέτρηση:

"Κυριαρχήσαμε στην μεσαία γραμμή, ήταν το κλειδί της αναμέτρησης από την αρχή. Σε αυτά τα παιχνίδια όντως η μεσαία γραμμή είναι το σημαντικότερο. Εμείς καταφέραμε να κάνουμε εκπληκτικό πρέσινγκ και έτσι δημιουργούσαμε πολλές εύκολες ευκαιρίες".

Όσον αφορά το Κυριακάτικο (2/3, 19:30) παιχνίδι στο Φάληρο; Αυτή είναι η άποψη του Σιώπη:

"Ο Ολυμπιακός έρχεται από μια μεγάλη νίκη (σ.σ. κόντρα στην Γιουνάιτεντ), σίγουρα έχει την ψυχολογία. Είναι όμως ένα ντέρμπι και πρέπει να το κοιτάξει διαφορετικά. Πιστεύω όμως πως θα νικήσει εφόσον παίξει όπως κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ".

Για την εμπειρία του ως ball-boy στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και το όνειρο του να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα, ο 19χρονος άσος του Ολυμπιακού τόνισε τα εξής:

"Η ατμόσφαιρα είναι τρομερή και ναι ισχύει ότι έξω από το γήπεδο έχεις μεγαλύτερη αγωνία απ' ότι όταν αγωνίζεσαι. Οι φίλαθλοι είναι τρομεροί, σε ωθούν απίστευτα, είναι όντως ο 12ος παίκτης. Η στιγμή που μου έχει μείνει ήταν το γκολ του Μήτρογλου στο περσινό ντέρμπι, όπου το γήπεδο πήρε φωτιά πραγματικά... Το όνειρο είναι η πρώτη ομάδα. Γι' αυτό είμαστε εδώ, γι' αυτό δουλεύουμε, γι' αυτό προσπαθούμε. Για να φτάσουμε κάποια στιγμή στην πρώτη ομάδα".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ