2014-03-02 22:20:06
Φωτογραφία για Να πως θα ελέγξετε την καθαρότητα των αρχείων, πριν το download
Σίγουρα όλοι σας καθημερινά κατεβάζετε διάφορα αρχεία από το ίντερνετ, πολλές φορές από ιστοσελίδες που... δε γνωρίζετε την αξιοπιστία τους, και δεν είστε σίγουροι για την ποιότητα και την καθαρότητα των αρχείων. Μάλιστα είναι γνωστό ότι σήμερα μεγάλος αριθμός κακόβουλου λογισμικού, προσπαθεί να εισβάλει με κάθε τρόπο στο σύστημά σας, παραπλανώντας ακόμα και ενημερωμένα σύγχρονα προγράμματα ασφαλείας.

Ένας ασφαλής λοιπόν τρόπος για να κατεβάζετε προγράμματα από το διαδίκτυο, είναι να χρησιμοποιείτε την εντελώς δωρεάν Online υπηρεσία VirusTotal. Η υπηρεσία αυτή, θα σαρώσει το αρχείο που θέλετε, και θα το υποβάλει σε δεκάδες διαφορετικά προγράμματα anti-malware, για να σας πιστοποιήσει την καθαρότητα του. Μπορείτε ακόμα δίνοντας το link του αρχείου που θέλετε να κατεβάσετε, να σαρωθεί , πριν ακόμα κατέβει στο σύστημά σας.

Η online υπηρεσία έρχεται να προστεθεί στους μεγαλύτερους browsers, με τη μορφή add-ons για τον καθένα:


Google Chrome

H VirusTotal τεκμηρίωση για τον Chrome. Η επέκταση μπορεί να εγκατασταθεί και από την σελίδα της Google Chrome. Μετά την εγκατάστασή του, με δεξί κλικ μπορούμε από το μενού να επιλέξουμε "ελέγξτε με VirusTotal".

Mozilla Firefox

H VirusTotal τεκμηρίωση για τον Firefox. Η επέκταση μπορεί να εγκατασταθεί και από την σελίδα της Mozzila. Μετά την εγκατάσταση του, με δεξί κλικ μπορούμε από το μενού να επιλέξουμε "ελέγξτε με VirusTotal". Η επέκταση αυτή στον Firefox, τροποποιεί και τον διάλογο του download.

Internet Explorer

H VirusTotal τεκμηρίωση για τον IE. Μετά την εγκατάσταση του, με δεξί κλικ μπορούμε από το μενού να επιλέξουμε "Αποστολή URL στο VirusTotal".

Σημείωση:

Αν χρησιμοποιείτε script blockers, όπως το NoScript, θα πρέπει να δηλώσετε στην whitlist του, την ιστοσελίδα VirusTotal.
olafree.net
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Χ»αρακίρι για τον Άρη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Χ»αρακίρι για τον Άρη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ