2014-03-02 22:58:17
Φωτογραφία για Η ηθοποιός Ζιλι Γκαγιέ εμφανίστηκε στα βραβεία Ζεζάρ
Η ηθοποιός Ζιλι Γκαγιέ, η eρωμένη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά το σκάνδαλο, που... είχε ως αποτέλεσμα ο Ολάντ να χωρίσει από τη σύζυγό του και τα ερωτικά του τερτίπια να γίνουν γνωστά παγκοσμώς Φορώντας ένα μαύρο κοστούμι με λυτά τα μαλλιά της η εντυπωσιακή ηθοποιός Ζιλί Γκαγιέ έφθασε μόνη της στο θέατρο του Σατελέ, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων. Την 41χρονη ηθοποιό υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου των Σεζάρ, Αλέν Τερζιάν, μαζί με τον οποίο πόζαραν μπροστά στους φωτογράφους και τα φλας άστραψαν!

Τα περίπου 3.800 μέλη της Ακαδημίας που έχουν δικαίωμα ψήφου την έχρισαν υποψήφια για το βραβείο του δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως μια σύμβουλος υπουργού, μια προκλητική γυναίκα που χειραγωγεί τους άλλους, στην ταινία Quai d” Orsay του σκηνοθέτη Μπερτράντ Ταβερνιέ.

Σε αυτήν την κατηγορία βρέθηκε αντιμέτωπη με την πεθερά του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, τη Μαρίσα Μπορινί, τη μητέρα της Κάρλα Μπρούνι, που ήταν υποψήφια για την ταινία Un château en Italie, την Φρανσουά Φαμπιάν, (Les Garçons et Guillaume, a table!), την Αντέλ Χενέλ (Suzanne) και τη Ζεραλντίν Παϊλχάς (Jeune et jolie).


Θριαμβεύτρια πάντως των βραβείων Σεζάρ, ήταν η αυτοβιογραφική κωμωδία του Γκιγιόμ Γκαλιέν, με τίτλο «Τα αγόρια και ο Γκιγιόμ στο τραπέζι» που προκαλεί γέλιο αλλά και συγκίνηση στον θεατή παρουσιάζοντας την ορμή και τα τραύματα της εφηβείας.

Η ταινία είχε συγκεντρώσει 10 υποψηφιότητες και θεωρείτο το μεγάλο φαβορί. Τελικά απέσπασε πέντε βραβεία Σεζάρ: Καλύτερου α΄ανδρικού ρόλου, Καλύτερης πρώτης ταινίας, Διασκευασμένου σεναρίου, Μοντάζ και Καλύτερης ταινίας.

Ωστόσο ο Ρομάν Πολάνσκι ήταν αυτός που απέσπασε το Σεζάρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την ταινία «Η Αφροδίτη με τη Γούνα», ενώ το Σεζάρ Καλύτερης ξένης ταινίας απονεμήθηκε στην ταινία «Ραγισμένα Όνειρα», μια δραματική, ρομαντική και βαθιά συγκινητική ιστορία που παρουσιάζει ένα οικογενειακό δράμα του βέλγου σκηνοθέτη Φέλιξ Φον Γκρόνινγκεν.

Οι άλλες ξένες ταινίες που είχαν συγκεντρώσει υποψηφιότητες ήταν το «Gravity» του Μεξικανού Αλφόνσο Κουαρόν, η «Θλιμμένη Τζάσμιν» του Γούντι Άλεν και «Τέλεια Ομορφιά» του Ιταλού Πάολο Σορεντίνο. Οι δύο τελευταίες είναι υποψήφιες για το Όσκαρ Καλύτερης ξένης ταινίας.

Στη μεγάλη αυτή ετήσια γιορτή του γαλλικού κινηματογράφου, η ταινία «Η ζωή της Αντέλ» του Αμπντελατίφ Κεσίς που κέρδισε ήδη τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών και είχε συγκεντρώσει οκτώ υποψηφιότητες για τα βραβεία Σεζάρ, απέσπασε το βραβείο της Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού το οποίο απονεμήθηκε Αντέλ Εξαρχόπουλος. Η νεαρή ηθοποιός είχε ήδη βραβευθεί στις Κάννες μαζί με την συμπρωταγωνίστριά της Λία Σεϊντούν.

Κατά την τελετή, με οικοδεσπότες κινηματογραφικούς αστέρες, τον Γάλλο Φρανσουά Κλουζέ και την Βελγίδα Σεσίλ ντε Φρανς, ο αμερικανός σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο απένειμε ένα τιμητικό Σεζάρ για την προσφορά της στον κινηματογράφο στη συμπατριώτισσά του Σκάρλετ Γιόχανσον.

Η 39χρονη ηθοποιός που ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 14 ετών με την ταινία «Ο Γητευτής των αλόγων» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, δήλωσε κατά την άφιξή της στην τελετή απονομής πως έχει την «εντύπωση ότι βρίσκεται στα μισά του δρόμου» μιας ήδη μακριάς πορείας της στην έβδομη τέχνη.

Να σημειωθεί ότι η Γκαγιέ εδώ και περίπου δύο μήνες είχε εξαφανιστεί κυριολεκτικά από εκδηλώσεις στη Γαλλία και το Παρίσι, σε μία προσπάθεια να ξεχαστεί το σκάνδαλο της σχέσης της με τον Φρανσουά Ολάντ, αν και ο 58χρονος πρόεδρος την προορίζει για την προεδρική κατοικία...

avriani.makedonias.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ