2014-03-03 08:44:04
Φωτογραφία για Οι εκλογές πλησιάζουν... Γέμισαν οι αίθουσες με πολιτικούς ιθύνοντες
Γράφει η Μιτζιφίρη Ελένη

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Πως φαίνεται ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο… Μέχρι και οι πίτες παίρνουν παράταση και κόβονται και μέσα στην Σαρακοστή, μη σου πω θα φθάσουμε και μέχρι το Πάσχα Για να προλάβουν να εμφανιστούν, όλοι αυτοί που απουσίαζαν τα προηγούμενα χρόνια, τις προηγούμενες μέρες του χρόνου. 

Όλοι αυτοί, που είτε από τύχη, είτε από "σπρώξιμο" κάποιων , βρέθηκαν να κατέχουν θέσεις σε Δήμους και δημοτικές κοινότητες που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση ούτε με την επαγγελματική τους ενασχόληση, ούτε με τις μετέπειτα σπουδές τους.

Πηγαίνουν όμως και στέκονται σε εκδηλώσεις και έχουν το θάρρος και κοιτάνε τον κόσμο στα μάτια και λένε, λένε, λένε, λόγια που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει πράξεις.

Τρία χρόνια που ο τόπος μου, η Νέα Αρτάκη, ανήκει στον ευρύτερο Καλλικρατικό Δήμο Χαλκιδέων. Τρία ολόκληρα χρόνια που τα έργα που γίνονται είναι απλά η συνέχεια των έργων που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, διαμέσου διαδημοτικών συνεργασιών και συμμετοχής σε δίκτυα κατάφερε να εγκριθούν και στη συνέχεια να υλοποιηθούν.


Ειλικρινά τρία ολόκληρα χρόνια δεν είδα μια εξαγγελία έργων, που να αφορά αγώνες των εκάστοτε αντιδημάρχων, ή προέδρων της Δημοτικής Ενότητας.

Αντιθέτως, είδα αντιδημάρχους να ζητάνε αγωνιωδώς "στέγη" σε "σπίτια" άλλων , που οι ίδιοι θέλησαν να γκρεμίσουν κάποια χρόνια πριν.

Είδα αντιδημάρχους, να αλλάζουν στρατόπεδα ελλείψει έργου Δημάρχου, λες και ο Αντιδήμαρχος είναι διακοσμητικός και όχι αυτός που όχι μόνο προτείνει αλλά βρίσκει και τρόπους και επιχειρήματα να κάνει έργο και να διεκδικήσει και τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις.

Είδα αντιδημάρχους, υπεύθυνους αθλητικών, χωρίς να έχουν ιδρώσει μια φανέλα σ¨ ένα γήπεδο, όχι να έχουν προσφέρει στον αθλητισμό.

Βλέπω μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο στάδιο της Αρτάκης, χωρίς αποδυτήρια, θέρμανση ,με τζάμια σπασμένα μέσα στην υγρασία και σ¨ αυτόν τον χώρο να καλείσαι να φιλοξενήσεις το αύριο του τόπου. 

Βλέπω ένα γήπεδο κλειστό, χωρίς αποδυτήρια… Εκεί που επί καθημερινής Βάσεως πάνω από εκατό παιδιά γυμνάζονται χωρίς έναν χώρο να αλλάξουν ή να κάνουν την ανάγκη τους αν χρειαστεί.( η εξαγγελία ότι θα φτιαχτούν , έγινε τώρα, μήνες πριν τις εκλογές, προσέξτε, η εξαγγελία).

Κύριοι, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε ανάμεσα σε κόσμο, τολμήστε να τους πείτε την αλήθεια. Και όχι σε κόσμο που σαν τον χαμαιλέοντα αλλάζει ονομασίες σε συλλόγους , αλλάζει έδρες μα ω! εκ¨ του Θαύματος βρίσκονται πίσω πάντα, τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα. 

Τολμήστε να τους πείτε τον λόγο που ασχολείστε με τα κοινά, αφού δεν προσφέρετε σε αυτά. Μα το κυριότερο γιατί δεν αφήνετε και τεχνηέντως κάθε φορά εμποδίζετε αυτούς που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν, είτε εμπλέκοντάς τους σε δικαστικούς αγώνες, που βγαίνουν για ατυχία σας, αθώοι, είτε την ύστατη στιγμή τους αποκλείεται από τα ψηφοδέλτια όχι τα δικά σας, αλλά τους στερείτε τη δυνατότητα συμμετοχής σε κάποιο άλλο. Τι φοβάστε άραγε; γιατί δεν μπορεί κάτι φοβάστε.

Αγαπητοί , η περιθωριοποίηση στην οποία βρίσκεται η Δημοτική Ενότητά μας, είναι ευθύνη όλων μας και όχι μόνο των κατεχόντων των θέσεων.

Αυτούς όμως τους επιλέγεις εσύ!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ