2014-03-03 09:05:10
Φωτογραφία για Φτιάξε τον χαρταετό μόνος σου!
Η χαρά του παιδιού, μικρού και μεγάλου έφθασε. Η Καθαρά Δευτέρα με τα σαρακοστιανά της, το γέλιο, το τραγούδι και φυσικά τον παραδοσιακό χαρταετό Για να πρωτοτυπήσετε και να κάνετε τη διαφορά, φτιάξτε εύκολα και οικονομικά το δικό σας χαρταετό. Κι επειδή η διαδικασία της προετοιμασίας είναι αυτή που δίνει τη μεγαλύτερη χαρά από το αποτέλεσμα, βάλτε στο παιχνίδι και τους φίλους ή τα παιδιά σας.

Τι θα χρειαστείτε:

Δύο ξύλινες βέργες

Ένα τετράγωνο κομμάτι χαρτί στο χρώμα που σας αρέσει

Κόλλα ισχυρή ή θερμόκολλα

Ψαλίδι

Πετονιά ή σπάγκο

Ένα ρολό χαρτόνι από χαρτί υγείας

Κόψτε τις βέργες στις διαστάσεις που δείχνει το σχεδιάγραμμα. Ενώστε τις με θερμόκολλα ή σπάγκο, σε σημείο λίγο πιο πάνω από το κέντρο τους. Κολλήστε τις ράβδους επάνω στο χαρτί. Προαιρετικά μπορείτε να ζωγραφίσετε το χαρτί πριν το κολλήσετε ή να κάνετε ένα κολλάζ από πολύχρωμες κόλλες ή φωτογραφίες για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στο τέλος του χαρταετού στερεώστε με δυνατή κόλλα ή με σπάγκο την ουρά του χαρταετού, δηλαδή την πετονιά ή τον σπάγκο, και τυλίξτε το άλλο άκρο στο ρολό από το χαρτί υγείας. Ο χαρταετός σας είναι έτοιμος!


Μια διαφορετική πρόταση για χαρταετό, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τα κορίτσια! Γιατί πιο… κοριτσίστικο δε γίνεται! Θα χρειαστείτε κόλλα, ό,τι κομμάτια ύφασμα έχετε, κρεμάστρες σιδερένιες, σύρμα και κορδέλες πολύχρωμες.

Δώστε στην κρεμάστρα σχήμα ρόμβου, ενώ ισιώστε το γάντζο όσο μπορείτε. Στη συνέχεια κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια τα υφάσματα και εφαρμόστε τα επάνω στις κρεμάστρες. Κολλήστε το ύφασμα γύρω από το σύρμα και στο τέλος του χαρταετού εφαρμόστε πολύχρωμες κορδέλες. Μπορείτε να διακοσμήσετε το χαρταετό με ό,τι χρώματα από κορδέλες θέλετε ή ακόμα και διακοσμητικά στοιχεία της αρεσκείας σας. Ο συγκεκριμένος αετός δεν προορίζεται για τους ουρανούς, αλλά είναι μια υπέροχη ιδέα για να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ