2014-03-03 09:15:34
Φωτογραφία για ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ» ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ (VIDEO)
Φανερά ενοχλημένος από την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για το εισιτήριο των 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι θεσμοθετήθηκε επί κυβέρνησης Παπανδρέου. Όπως είπε σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο Mega, πράγματι το 5ευρω ισχύει στα κέντρα υγείας του ΕΣΥ και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και ψηφίστηκε επί εξουσίας του Γιώργου Παπανδρέου.

«ΠΑΣΟΚ καταπράσινο μόνο του, σκέτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας με έμφαση ότι η σχετική απόφαση δεν ελήφθη ούτε επί Παπαδήμου ούτε επί Σαμαρά. «Μπαίνοντας τα πολυϊατρεία στο υπόλοιπο σύστημα υγείας υιοθετούν και τους υπόλοιπους νόμους του ΕΣΥ, που είναι το 5ευρω», εξήγησε ο υπουργός Υγείας και επέμεινε: «Δεν έχω θεσμοθετήσει κανένα 5ευρω […] Διάβασα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για νόμο του ΠΑΣΟΚ».

Εξάλλου, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι στην πράξη στα νοσοκομεία σε ποσοστό 50% το εισιτήριο δεν καταβάλλεται (λόγω οικονομικής αδυναμίας των ασθενών) για να συμπληρώσει: «Κάνουμε μία τόσο μεγάλη φασαρία για ένα μέτρο που καλά καλά δεν λειτουργεί» «Προτιμούμε στην Ελλάδα να γκρινιάζουμε παρά να συνεννοούμαστε», κατέληξε.


ΠΑΣΟΚ: Αιφνιδιαστική η απόφαση για τα 5 ευρώ

Αιφνιδιαστική και βεβιασμένη χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ την εξαγγελία του υπουργού Υγείας για την επιβολή 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) και προαναγγέλλει συνάντηση με τον υπουργό «προκειμένου να επαναξεταστεί».

Όπως υποστηρίζει, η ανακοίνωση αυτή του υπουργού Υγείας «δημιούργησε σοβαρά ερωτηματικά και σύγχυση στους πολίτες». Μάλιστα, εκφράζοντας την αντίθεσή του το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «δεν είναι δυνατόν να πληρώνει 5 ευρώ ο ασθενής που προσέρχεται για τη συνταγογράφησή του στον γιατρό, ούτε βεβαίως να επιβαρύνονται οι χρονίως πάσχοντες, τα επείγοντα περιστατικά, οι ανασφάλιστοι, οι μακροχρόνια άνεργοι».

Με δεδομένο μάλιστα, ότι το νέο σύστημα χρειάζεται χρόνο για να λειτουργήσει και να πάρει την τελική του μορφή, όπως προβλέπεται στον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η Βουλή, «τέτοιες ανακοινώσεις και μέτρα μόνο αρνητικό κλίμα δημιουργούν και αποδυναμώνουν την προσπάθεια για ένα ποιοτικό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

«Δεν υφίσταται κανένα νέο «χαράτσι» 5 ευρώ. Ο νόμος που ισχύει για τα ΚΥ του ΕΣΥ,  όπως ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το προβλέπει», απάντησε μέσω twitter o κ. Αδ. Γεωργιάδης.

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ