2014-03-03 10:57:08
Φωτογραφία για Δήλωση του Γαβριήλ Αβραμίδη με αφορμή την είδηση απαγόρευσης της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στην Ουκρανία
Με αφορμή την είδηση απαγόρευσης της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, ως... μειονοτικής γλώσσας στην Ουκρανία, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γαβριήλ Αβραμίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χειρότερη τιμωρία για έναν περήφανο και πολύπαθο λαό, δεν είναι ίσως η πικρή ανάμνηση όσων υπέστη στο πέρασμα της μακραίωνης ιστορίας του, αλλά ο εξαναγκασμός να βιώσει εκ νέου έναν πολιτισμικό κατατρεγμό.

Τα όσα θλιβερά υποκινεί σήμερα το Ουκρανικό καθεστώς των τελευταίων ημερών εναντίον της Ελληνικής Κοινότητας της Κριμαίας, του Ντόνετσκ και της Μαριούπολης, αποτυπώνουν πως η ιστορία, όσο τραγική και αιματηρή αν στάθηκε για την ανθρωπότητα, ενδέχεται να επαναληφθεί από αμετανόητους υμνητές του μίσους και της παραφροσύνης.

Αν ορισμένοι, μικροί ιστορικά και ταπεινωμένοι εθνικά κατά τη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία, θεωρούν πως μεθοδεύουν τη διάρρηξη των δεσμών των Ελλήνων της Ουκρανίας με τη Μητρόπολη του Ελληνισμού, πλανώνται πλάνην οικτράν.


Τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, πως οι 91.500 Έλληνες της ευρύτερης περιοχής και τα 18 ελληνόφωνα χωριά του Ντόνετσκ, μιλούν την ελληνική γλώσσα όχι γιατί τους επιτρέπεται, αλλά γιατί έχουν κατακτήσει με θυσίες αρκετών αιώνων, το ιερό αυτό δικαίωμα.

Καλούμε άμεσα το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, να αναλάβει δραστικά μέτρα για την ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας στους Έλληνες της περιοχής και τις διπλωματικές του υπηρεσίες, να αναπτύξουν όλες τις νομικά εφικτές πρωτοβουλίες για τη διάσωση των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων.

Αφού, η Τρόικα και οι υποχρεώσεις προς αυτήν, «εμποδίζει» την Κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου να αποδείξει τα πατριωτικά της αισθήματα, στο εσωτερικό της χώρας, ας το πράξει τουλάχιστον στο εξωτερικό. Η πρόκληση χτυπά την πόρτα!».

Γραφείο Γαβριήλ Αβραμίδη

Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ