2014-03-03 17:17:04
Φωτογραφία για Ποιοι είναι οι Ναζί στην ουκρανική κυβέρνηση;
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία)            (μτφ. Κριστιάν)

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας, που προήλθε από το πραξικόπημα, αναγνωρίστηκε από τις δυτικές δυνάμεις. Περιλαμβάνει πολλά μέλη από ρητά ναζιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων τρεις ηγέτες, οι οποίοι διακρίθηκαν πραγματοποιώντας  ψευδείς εικόνες επιθέσεων και βασανιστηρίων για να πειστεί η δυτική κοινή γνώμη για τη σκληρότητα και βαρβαρότητα του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Ο αναπληρωτής γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας διεκδικεί και σχέσεις του με την Αλ-Κάιντα.

Το πραξικόπημα, που οργανώθηκε από τη CIA, στο Κίεβο έφερε στην εξουσία μια κυβέρνηση που εκπροσωπεί ολιγάρχες και εξτρεμιστικές ομάδες.

Μεταξύ των μελών της, παρατηρείται η παρουσία αρκετών ηγετών Ναζί. 

Για πρώτη φορά μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο πολιτικοί  που αναφέρονται απευθείας στο Τρίτο Ράιχ ήρθαν στην εξουσία στην Ευρώπη.


Δύο από τα μέλη διεκδικούν σχέσεις με το Ισλαμικό Εμιράτο του Βόρειου Καυκάσου, μια οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Και ένας από αυτούς πήγε να πολεμήσει τη Ρωσία σε αυτό το πλαίσιο.

Τρία από τα μέλη της συμμέτειχαν σε δραστηριότητες δηλητηρίασης παίζοντας το ρόλο του θύματος του δημοκρατικού πολιτεύματος του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Αντρέι Parubiy (Андрій Парубій)

Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (όργανο που επιβλέπει το Υπουργείο Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις).

Συνιδρυτής του Εθνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ουκρανίας (με τον Oleh Tyahnybok).

 

Dmytro Yarosh(Дмитро Ярош)

 Αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (όργανο που επιβλέπει το Υπουργείο Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις).

Ηγέτης της Stepan Bandera Treezoob και του Δεξιού Τομέα.

Ο Yarosh πολέμησε στην Τσετσενία στη πλευρά των ισλαμιστών. Τη 1ηΜαρτίου 2014, κάλεσε για βοήθεια τον εμίρη του Βόρειου Καυκάσου, Dokka Umarov (Доку Умаров) που θεωρείται από τα Ηνωμένα Έθνη μέλος της Αλ Κάιντα.

Στο ψεύτικο βίντεο, σε σκηνοθεσία του Αντρέι Kozhemyakin με τον Andrei Dubovik που παίζει το ρόλο του κακού μπάτσου, έπαιζε τον φτωχό ακτιβιστή που ταπεινώνεται στο χιόνι [  InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ