2014-03-04 13:29:51
Φωτογραφία για Η Opel στο 84ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης με 3 πρεμιέρες
‘Στυλάτο’, ‘σπορτίφ’, ‘συναρπαστικό’ είναι οι χαρακτηρισμοί για τα τρία καυτά νέα μοντέλα που παρουσιάζει η Opel στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Πρώτη δημόσια εμφάνιση για το μοδάτο και πολυτάλαντο ADAM ROCKS, το τολμηρό ADAM S και το σούπερ σπορ Astra OPC EXTREME.Η Opel ανακοινώνει επίσης στη Γενεύη την πρόθεσή της να λανσάρει το OnStar το 2015 που θα κάνει ασφαλέστερη και πιο άνετη την οδήγηση στους Ευρωπαϊκούς δρόμους χάρη στο βελτιωμένο επίπεδο συνδεσιμότητας.

Το ADAM ROCKS και η έκδοση προ-παραγωγής ADAM S επεκτείνουν την οικογένεια ADAM κάνοντάς την ακόμα πιο ελκυστική. Το ROCKS συνδέεται με ένα ακόμα ντεμπούτο στη Γενεύη: τον κινητήρα 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo. Το ADAM είναι το πρώτο αυτοκίνητο με αυτή τη μικρή κινητήρια μονάδα, η οποία σταδιακά θα διατίθεται και με άλλα μοντέλα. Η εντυπωσιακή επέλαση κινητήρων της μάρκας κάνει άλματα και στο μέτωπο των diesel: οι επισκέπτες του περιπτέρου της Opel στη Γενεύη θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν για πρώτη φορά από κοντά το Astra με την έκδοση 81 kW/110 hp της νέας γενιάς 1.6 CDTI Turbodiesel
. Ο εξαιρετικά οικονομικός και καθαρός αθόρυβος diesel διατίθεται τώρα στη γκάμα μοντέλων Opel μεγάλου όγκου πωλήσεων. Όμως το Astra δεν είναι μόνο πολύ αθόρυβο, αφού μπορεί να … κάνει και πάταγο, όπως επιβεβαιώνει το OPC EXTREME Concept. Το σούπερ σπορ μοντέλο είναι το ταχύτερο Astra όλων των εποχών και σύντομα θα περάσει από την αγωνιστική πίστα στο δρόμο – οι επισκέπτες του Σαλονιού της Γενεύης θα απολαύσουν αυτό το μοντέλο υψηλών επιδόσεων στην πρώτη του εμφάνιση.

Mini crossover με μέγιστες ικανότητες: Opel ADAM ROCKS

Η τελευταία λέξη της μόδας και της τεχνολογίας: το ADAM ROCKS συνδυάζει τη χαρά της οδήγησης ενός ανοιχτού αυτοκινήτου με την απόλαυση ενός mini-crossover & λάτρη της περιπέτειας. Κάνοντας παγκόσμιο ντεμπούτο στη Γενεύη, το ADAM ROCKS είναι η επόμενη προσθήκη στην οικογένεια ADAM. Το νεότερο μέλος της οικογένειας lifestyle μοντέλων πόλης της Opel έχει μήκος 3,74 m και αστείρευτο κέφι για ζωή – μέσα και έξω από την πόλη. Με μία ηλεκτρική, αναδιπλούμενη, υφασμάτινη οροφή Swing Top στάνταρ και μοναδικά πλαστικά προστατευτικά αμαξώματος, το οποίο μάλιστα είναι ψηλότερο κατά 15 mm, το ADAM ROCKS εγκαινιάζει μία νέα, εξειδικευμένη κατηγορία της αγοράς. Είναι το πρώτο τρίθυρο mini-crossover πόλης με μήκος κάτω των 4.00 m. Το ADAM ROCKS θα κυκλοφορήσει στην αγορά φέτος το καλοκαίρι.

Το ROCKS εκτός από τα νέα τολμηρά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά λανσάρει και συστήματα κίνησης νέας γενιάς στην οικογένεια ADAM. Θα εφοδιάζεται με το νέο, τρικύλινδρο 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo της Opel. Αυτό το λιλιπούτειο high-tech σύνολο που ήδη πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6 αναβαθμίζει τα πρότυπα πολιτισμένης λειτουργίας στην κατηγορία των τρικύλινδρων κινητήρων με εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβων και κραδασμών και κορυφαία άνεση. Διατίθενται δύο εκδόσεις, με 66 kW/90 hp και 85kW/115 hp, που αποδίδουν εντυπωσιακή ροπή στις χαμηλές στροφές 166 Nm. Η κατανάλωση είναι μόνο 4,3 l/100 km (σύμφωνα με τη διαδικασία δοκιμών NEDC και τις προκαταρκτικές μετρήσεις). Το πολύ αποδοτικό, συμπαγές εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο νέας γενιάς υπόσχεται εξαιρετικά ομαλή, ακριβή και γρήγορη διαδικασία αλλαγών σχέσεων.

Μοδάτο και προκλητικά σπορ: Opel ADAM S

Όμως το ROCKS δεν σηματοδοτεί το τέλος της επέκτασης της γκάμας ADAM. Η έκδοση προ-παραγωγής ADAM S ενσαρκώνει το καυτό, νέο μοντέλο υψηλών επιδόσεων που θα αποτελέσει την κορυφή της οικογένειας του super-cool μικρού της Opel. Με κινητήρα 1.4 Turbo ECOTEC 110 kW/150 hp, σπορ ανάρτηση, σύστημα φρένων OPC και χαρακτηριστικό στυλ ‘Red ’n Roll’, το ADAM S συνδυάζει άριστα ‘νεύρο’ και δύναμη με άμεση και ακριβή απόκριση. Η υπερτροφοδοτούμενη μονάδα επιταχύνει το ζωηρό, μοδάτο ADAM S μέχρι την τελική ταχύτητα των 220 km/h. Με συναρπαστικό στυλ Red ‘n Roll μέσα κι έξω, το ADAM S δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του. Η καμπίνα περιλαμβάνει Σπορ καθίσματα Recaro μπροστά, ενώ οι κάτοχοι του κορυφαίου σπορ μοντέλου της οικογένειας ADAM μπορούν να απολαύσουν βέλτιστη συνδεσιμότητα: Το βραβευμένο, προηγμένο σύστημα IntelliLink της Opel διατίθεται προαιρετικά.

Επιδόσεις χωρίς συμβιβασμούς: Opel Astra OPC EXTREME

Η επόμενη πρεμιέρα της Opel στη Γενεύη βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος: το Astra OPC EXTREME. Έχοντας εξελιχθεί στη Nordschleife, του Nürburgring την πιο απαιτητική αγωνιστική πίστα σε όλο τον κόσμο, αντλεί ισχύ από ένα 2.0 turbo με πάνω από 300 hp και εφοδιάζεται με όλα τα βασικά high-tech εξαρτήματα της αντίστοιχης αγωνιστικής έκδοσης. Το Astra OPC EXTREME προέρχεται απευθείας από την έκδοση OPC Cup και φέρνει τη γνήσια αγωνιστική τεχνολογία στο δρόμο. Το σπορ μοντέλο είναι 100 kg ελαφρύτερο από ένα ‘συμβατικό’ Astra OPC χάρη στα υψηλής ποιότητας εξαρτήματα από ανθρακονήματα. Τεχνολογικά και σχεδιαστικά, το OPC EXTREME ξεχωρίζει για τις ασυμβίβαστες επιδόσεις και τη γνήσια χαρά της οδήγησης. Εάν η αντίδραση του κοινού είναι θετική όσο αναμένεται, η Opel προγραμματίζει την παραγωγή ενός περιορισμένου αριθμού αυτοκινήτων για το σούπερ σπορ EXTREME με προδιαγραφές ασφάλτου.

Πολύ οικονομικό: Opel Astra 1.6 CDTI με 81 kW/110 hp και 100 kW/136 hp

Ωστόσο η Opel δεν ενδιαφέρεται μόνο για τις σπορ επιδόσεις αλλά και για την οικονομία: αυτό φαίνεται από το νέο αθόρυβο κινητήρα 1.6 CDTI diesel. Μετά το ντεμπούτο του στο ZafiraTourer, ο νέος turbo diesel προστίθεται τώρα στην καρδιά της οικογένειας μοντέλων Opel προσφέροντας υψηλές και καθαρές επιδόσεις. Ο 1.6 CDTI με 100 kW/136 hp και μέγιστη ροπή 320 Nm διατίθεται επίσης με τα μοντέλα Astra hatchback, Astra notchback και Astra Sports Tourer. Αποδίδει εξαιρετική ισχύ με ελάχιστο θόρυβο ενώ καταναλώνει μόλις 3,9 lit diesel / 100 km στη διαδικασία δοκιμών NEDC (Νέος Ευρωπαϊκός Κύκλος Οδήγησης). Η έκδοση 81 kW/110 hp του αθόρυβου turbo diesel που κάνει ντεμπούτο στη Γενεύη είναι ακόμα πιο καθαρή και οικονομική. Αυτός ο κινητήρας χρειάζεται μόνο 3,7 lit diesel / 100 km και με εκπομπές CO2 97 g/km και καταρρίπτει το όριο των 100 g.

Άριστη συνδεσιμότητα σήμερα και αύριο: Η Opel θα λανσάρει το OnStar το 2015

Η Opel κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα στον τομέα της συνδεσιμότητας των οχημάτων με το ψηφιακό τους περιβάλλον. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Opel ανακοινώνει ότι θα λανσάρει το OnStar, ένα δορυφορικό σύστημα που συνδέει τους οδηγούς και τα οχήματά τους με συντονιστικά κέντρα διάσωσης και πολλές άλλες υπηρεσίες. Το OnStar προσφέρει επίσης υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο internet 4G-LTE και δυνατότητες συνδεσιμότητας για μέχρι επτά συσκευές όπως smartphones και tablets. Με το λανσάρισμα του OnStar στην Ευρώπη του χρόνου, η εταιρία υπογραμμίζει τον πρωτοποριακό ρόλο της στο χώρο της κινητής συνδεσιμότητας. Στην καρδιά της φιλοσοφίας αυτής βρίσκεται το πολυβραβευμένο, προηγμένο σύστημα infotainment IntelliLink που επιτρέπει στους οδηγούς μοντέλων Opel όπως τα ADAM, Insignia, Cascada, Meriva και ZafiraTourer να απολαμβάνουν μία ευρεία γκάμα λειτουργιών smartphone στα οχήματά τους.
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ