2014-03-04 20:28:49
Φωτογραφία για Κύπρος: Ικανοποίηση για την ψήφιση του ν/σ αποκρατικοποιήσεων
Ο Χρήστος Στυλιανίδης (φωτ. αρχείου).

Την ικανοποίησή της εξέφρασε, δια του εκπροσώπου της, η κυβέρνηση της Κύπρου για την ψήφιση από την Βουλή του νομοσχεδίου που αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών.

«Η ψήφιση του εν λόγω σημαντικού νομοσχεδίου, μετά τη μικρή περιπέτεια των προηγούμενων ημερών, επαναφέρει τη χώρα μας στο επίπεδο της αξιοπιστίας και του κύρους που κατακτήσαμε τον τελευταίο χρόνο, κατά τον οποίον ο κυπριακός λαός υπέστη μεγάλες θυσίες», αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Στυλιανίδη.

Επίσης, σημειώνεται ότι η απόφαση επιτρέπει την υλοποίηση των πτυχών του νομοσχεδίου, που έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση των ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο πλαίσιο της διαδικασίας των αποκρατικοποιήσεων, προς όφελος των εργαζομένων, του καταναλωτή και της οικονομίας γενικότερα.


«Η διαδικασία αυτή αναμφισβήτητα θα προσφέρει νέες δυνατότητες και υπόβαθρο για να ενισχυθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας μας, με στόχο την υπέρβαση της κρίσης», καταλήγει η δήλωση του κ. Στυλιανίδη.

Υπενθυμίζεται ότι, το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις είναι η πρώτη μνημονιακή υποχρέωση της Κύπρου, που προκαλεί έντονες λαϊκές κινητοποιήσεις και απεργίες αλλά και πολιτική κρίση στη χώρα. Την περασμένη Πέμπτη, το σχετικό νομοσχέδιο δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή, όταν πέντε από τους οκτώ βουλευτές του ΔΗΚΟ επέλεξαν να ψηφίσουν αποχή.

Η κυβέρνηση ετοίμασε εσπευσμένα το νέο νομοσχέδιο, στο οποίο περιέλαβε τροπολογίες που πρότεινε το ΔΗΚΟ και αφορούν την κατοχύρωση δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και έλεγχο της διαδικασίας αποκρατικοποίησης από τη Βουλή.

Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ