2014-03-04 20:33:06
Φωτογραφία για Μάντρα κατέρρευσε στο Κατάκολο
Από θαύμα στο Κατάκολο δεν θρηνήσαμε θύματα την Κυριακή, καθώς μέσα σε διάστημα λίγων ωρών η μάνδρα αντιστήριξης που είχε διαρραγεί στη μέση, από καθίζηση της πλαγιάς μέσα σε κατοικημένη περιοχή υποχώρησε, ενώ... στο σημείο βρίσκονταν συνεργεία του δήμου Πύργου με σκοπό την απομάκρυνση χωμάτων που είχαν αποκολληθεί από τη βροχόπτωση.

Η μανία των βρόχινων νερών όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής ήταν πρωτοφανής, καθώς πως άλλοτε δεν είχε συμβεί ανάλογο περιστατικό. Πληροφορίες έκαναν λόγο για κακοτεχνία σε δίκτυα ύδρευσης σε πρόσφατες εργασίες που είχαν ως αποτέλεσμα το φράξιμο της απορροής των υδάτων.

Οι ίδιες πάλι πληροφορίες θέλουν και παράνομους υλοτόμους να λυμαίνονται το βουνό του Κατακόλου με στόχο την πώληση καυσόξυλων αλλά και περαστικών που έκοψαν δένδρα με στόχο να τα ιδιωτικοποιηθούν για θέρμανση αποψίλωση της βουνοπλαγιάς είναι ορατή και δια γυμνού οφθαλμού πια Όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι ενέτειναν ένα γνωστό πρόβλημα στην περιοχή, με το σαθρό έδαφος να υποχωρεί σταδιακά μέσα στα τελευταία χρόνια! Γεγονός πάντως είναι ότι το φαινόμενο, ακόμη και τώρα, είναι σε πλήρη εξέλιξη και για παν ενδεχόμενο απαγορεύτηκε η διέλευση πεζών και οχημάτων από την περιοχή της κατολίσθησης, στους πρόποδες του βουνού, εντός του οικισμού, πλησίον του κεντρικού δρόμου.

Τουριστική μάλιστα επιχείρηση υπήρξε «θύμα» χθεσινής κατολίσθησης, αφού στο εσωτερικό της εισέβαλαν τόνοι λάσπης και νερών, ενώ απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες της εκτός Ηλείας και δεν ήταν έτσι δυνατό να επέμβουν τα συνεργεία του δήμου για τον εσωτερικό καθαρισμό της.

Η Πολιτική Προστασία και χειριστές μηχανημάτων -τόσο του δήμου όσο και ιδιώτες -επιστρατεύτηκαν λόγω του δύσβατου της περιοχής για να απομακρύνουν τα χώματα από το δρόμο ενώ τις επόμενες μέρες θα απαιτηθεί και η άδεια των ιδιοκτητών γειτονικών οικοπέδων, για να απομακρυνθούν τα τμήματα της βουνοπλαγιάς που υποχώρησε ώστε να διανοιχθεί ο δρόμος για τη δημιουργία νέας μάνδρας, από την Τρίτη…

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ