2014-03-04 21:52:15
Φωτογραφία για Μηνύσεις για τον άγριο βασανισμό ζώων στο καρναβάλι Τυρνάβου - Πετούσαν από άρμα κοτόπουλα και τα ποδοπάτησαν μέχρι θανάτου
Mήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη χρήση ζώων σε παρελάσεις ενώπιον κοινού, υπέβαλε το φιλοζωικό σωματείο Αnim.A.L Λάρισας (Animal Adoptions Larissa) για …κότες που παρήλασαν στο καρναβάλι του Τυρνάβου.

Όπως αναφέρει το kosmoslarissa.gr, σύμφωνα με τους φιλόζωους, «στο άρμα της κοινότητας Δαμασίου υπήρχε ένα τεράστιο κλουβί με πολλές μπάλες άχυρο, και πολλές κότες, τις οποίες όταν άναψε το κέφι άρχισαν να πετάνε στον αέρα.

Τα δυστυχισμένα ζώα έπεφταν με δύναμη κάτω και μετά ποδοπατήθηκαν ανελέητα μπροστά στα μικρά παιδιά που ήρθαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Είναι αδύνατον να καταλάβουμε πως ο βασανισμός μέχρι θανάτου των άτυχων ζώων εντάσσεται στο αποκριάτικο πνεύμα. Επίσης δεν ξέρουμε αν δόθηκε άδεια για το συγκεκριμένο άρμα, ενώ στο άρθρο 12 του νόμου 4039/2012 αναφέρεται σαφώς ότι απαγορευεται η χρήση κάθε είδους ζώου σε παρελάσεις ενώπιον κοινού.


Το Φιλοζωικό σωματείο Λάρισας Anim.A.L κατέθεσε σήμερα μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου κατά παντός υπευθύνου, προσκομίζοντας το φωτογραφικό υλικό καθώς και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων. Ας ελπίσουμε αυτή την φορά επιτέλους κάποιος να τιμωρηθεί για αυτόν τον πρωτοφανή σαδισμό…».

Η καταγγελία, σύμφωνα με το trikala.net, έχει ως εξής: «Σε ένα από τα πολυδιαφημιζόμενα καρναβάλια της χώρας μας το Τυρναβίτικο καρναβάλι συνέβη το εξής σήμερα.

Το άρμα της κοινότητας Δαμασίου ήταν ένα τεράστιο κλουβί με πολλές μπάλες άχυρο, και πολλές κότες.

Όταν άναψε το κέφι των καρναβαλιστών άρχισαν να πετάνε στον κόσμο άχυρα και έγινε ένας χαμός. Το χειρότερο και κατακριτέο ήταν ότι ξεκίνησαν να πετάνε τις κότες στον αέρα να πέφτουν με δύναμη κάτω και μετά να τις κλοτσάνε και να τις πατάνε μπροστά στα μικρά παιδιά που ήρθαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Τραγικός απολογισμός όλες οι κότες ποδοπατήθηκαν. Ντροπή τους».
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ