2014-03-04 22:21:14
Φωτογραφία για Αντί να κλείνουν, ανοίγουν μέτωπα με την τρόικα, ενώ ο χρόνος εξαντλείται...!!!
Στη λίστα των ζητημάτων για τα οποία κυβέρνηση και τρόικα δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία ήρθε να προστεθεί και αυτό των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών,  

 

θέμα πολύ σοβαρό αφού πρόκειται για απόκλιση δισ. ευρώ, που μπορεί να ανατρέψει τους υπολογισμούς της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή καμία πρόοδος δεν σημειώθηκε στα ανοιχτά μέτωπα που αφορούν την υιοθέτηση κάποιων από τις προτάσεις του ΟΟΣΑ (γάλα, βιβλία, μη συνταγογραφούμενα φάρμακα), αλλά και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και τις ομαδικές απολύσεις. Ούτε η κάλυψη του ποσοστού όσων θα βγουν σε διαθεσιμότητα ή θα απολυθούν έχει επιτευχθεί ακόμη.

Διαφωνίες σημειώνονται και σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα και κυρίως τη διατηρησιμότητα αυτού με την τρόικα να ζητά δραστική μείωση του «κοινωνικού μερίσματος», χαλώντας τα σχέδια της κυβέρνησης που κινείται σε προεκλογικό κλίμα.


Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετέβη εσπευσμένα αργά το απόγευμα στο Μαξίμου και οι πληροφορίες μιλούν για εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ενδεικτική της δυσκολίας της κατάστασης είναι και η μείωση των προσδοκιών του υπουργείου Οικονομικών. Με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά μέχρι το Eurogroup της 10ης Μαρτίου το υπουργείο μειώνει πλέον τις προσδοκίες του σε τουλάχιστον μια δήλωση της τρόικας για επαρκή πρόοδο.

Πιο ενοχλημένοι με την αδιάλλακτη στάση της τρόικας εμφανίζονται άλλοι υπουργοί αφήνοντας να διαρρεύσει ότι ο γόρδιος δεσμός μπορεί να σπάσει μόνο με πολιτική απόφαση των εταίρων.

Αν και οι διαβουλεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται μέσω αλλεπάλληλων συναντήσεων με τους εμπλεκόμενους με το μνημόνιο υπουργούς, πλέον δεν αποκλείεται καθόλου η σύγκρουση για κάποια από τα «καυτά θέματα» να μεταφερθεί στο Eurogroup, ζητώντας από τους εταίρους να διευκολύνουν την κατάσταση.

Όλα αυτά τα ζητήματα αναμένεται να εξετασθούν αύριο, Τετάρτη, σε συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευγ. Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, όπου θα οριστικοποιηθούν οι ελληνικές θέσεις έναντι των διεκδικήσεων της τρόικας και θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις.

Newsroom ΔΟΛ
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ