2014-03-05 02:29:11
Φωτογραφία για Διεθνής Εκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης: Λαμπερές πρεμιέρες
του Σπύρου Ρέκκα

Δεν σας κρύβω ότι πηγαίνω στη φετινή Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης(6-16 Μαρτίου) με πολλές απορίες και ερωτήματα.

Τους τελευταίους μήνες έχουν συμβεί πολλά στη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία.

Με περιμένουν νέοι τρικύλινδροι κινητήρες με ζηλευτά χαρακτηριστικά, καινούργια μοντέλα που «βγάζουν μάτι», αμέτρητες τεχνολογίες και στελέχη πρώτης γραμμής.

Η έκθεση θα λειτουργήσει και φέτος σαν ένας πανίσχυρος μαγνήτης για τους λάτρεις της οδήγησης, της οικολογικής προσέγγισης των οχημάτων και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η ελβετική γιορτή για το αυτοκίνητο προβάλλει για μία ακόμη χρονιά ως η σημαντικότερη και λαμπρότερη ετήσια διοργάνωση. Το μενού είναι σταθερό εδώ και χρόνια και οφείλει την επιτυχία του στην αποτελεσματικότητα των Ελβετών και κυρίως στην τουριστική τους εμπειρία.

Δήλωσαν συμμετοχή 10.000 εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα των συνεντεύξεων Τύπου των κατασκευαστών αυτοκινήτων περιλαμβάνει 65 προσκλήσεις!


Το μέλλον

Θα εκτεθούν περίπου 900 επιβατικά αυτοκίνητα. Μοντέλα για να οδηγηθούν σήμερα, αλλά και εκείνα που θα δούμε στο μέλλον στους δρόμους. Στα 110.000 τ.μ. του εκθεσιακού χώρου στήνουν περίπτερα 250 εκθέτες.

Για πρώτη φορά συμμετέχουν οι κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων Zenvo Automotive και Ermini Automobili, καθώς και οι σπεσιαλίστ Klassen-Automobile και Nimrod Performances.

Σε μια έκταση 870 τ.μ. θα δοκιμάζονται τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (BMW, Citroen, Mitsubishi και Renault).

Το πανεπιστήμιο Metroplia του Ελσίνκι και η ομάδα AKKA Technologies με την MBtech θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους για τα ηλεκτρικά οχήματα. Φόρος τιμής σε έναν από τους πιο μυθικούς αγώνες, το Le Mans 24 Hours.

Ακόμη και αν δεν έχετε καταθέσεις σε κάποια ελβετική τράπεζα, αξίζει τον κόπο και τα έξοδα για να επισκεφτείτε την έκθεση. Η γιορτή για το κοινό ξεκινά την Πέμπτη 6 Μαρτίου, ενώ θα έχουν προηγηθεί δύο ημέρες για την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Οι διοργανωτές υπολογίζουν να επισκεφτούν την έκθεση 700.000 φίλοι του αυτοκινήτου.
real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ