2014-03-05 16:34:05
Φωτογραφία για ΣΑΒΒΙΔΗΣ : ΕΔΩΣΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ!
Απογοητευμένος και αρκετά εκνευρισμένος από την ήττα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο Ηλίας Σαββίδης μιλάει στον «Γαύρο» και τονίζει ότι με την ήττα αυτή ο Ολυμπιακός έδωσε τροφή στους… απέναντι χωρίς να το αξίζουν!

Η παλιά δόξα του Θρύλου μίλησε για τη μεγάλη ευκαιρία των ερυθρόλευκων να πάρουν το… αίμα τους πίσω στον τελικό Κυπέλλου σε περίπτωση που προκριθεί και ο Ολυμπιακός, αλλά και οι «πράσινοι».

Επίσης, μιλάει για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και επισημαίνει ότι θα δούμε μία διαφορετική ομάδα μετά την απομάκρυνση του Στέφενς από τον πάγκο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αρχικά θα ήθελα το σχόλιό σας για την αναπάντεχη ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν θέλω να μπω σε τακτικές αναλύσεις και αγωνιστικά ζητήματα. Ολη η Ελλάδα ξέρει ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα έγιναν πολλά λάθη από πλευράς Ολυμπιακού στο παιχνίδι, αλλά επειδή είμαι και προπονητής δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με αυτά τώρα
. Κάποιος ευθύνεται γι’ αυτό, αλλά δεν θα μπω στη διαδικασία αυτή. Ο Ολυμπιακός την περασμένη Τρίτη πάτησε τη Γιουνάιτεντ και λίγες μέρες αργότερα γνώρισε βαριά ήττα στην έδρα του από τον αιώνιο αντίπαλο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος τον χειρότερο, αλλά γίνεται και το αντίθετο. Βάσει απόδοσης και αγώνα, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και έκανε αυτό που έκανε.

Ε: Με λίγα λόγια δηλαδή θεωρείτε ότι δεν είναι αυτή η εικόνα του Ολυμπιακού που έδειξε στο ντέρμπι…

Α: Βέβαια και το θεωρώ αυτό. Δεν είναι αυτή η πραγματικότητα φυσικά. Είναι ψεύτικη εικόνα αυτή που παρουσίασε την Κυριακή ο Ολυμπιακός. Οπως επίσης θεωρώ ότι είναι ψεύτικο και πλασματικό το αποτέλεσμα. Τέτοιες ήττες δεν είναι στο DNA της ομάδας. Το αντίθετο μάλιστα! Ισως έπρεπε και ο Μίτσελ να κάνει κάποιες αλλαγές προσώπων και να παίξουν πιο ξεκούραστοι παίκτες, αλλά σας είπα πως δεν θέλω να μπαίνω σε αυτό το… τρυπάκι. Σίγουρα φέτος ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι ξέρει να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις, αλλά για μένα τη σφαλιάρα την έφαγε.

Ε: Οι παίκτες ίσως να επηρεάστηκαν και με όσα συνέβησαν με τον Μάικλ Ολαϊτάν; Γιατί δεν είναι και το καλύτερο πράγμα να βλέπεις τον συμπαίκτη σου να καταρρέει μέσα στο γήπεδο…

Α: Κοίταξε, αρκετοί μου το είπαν αυτό, αλλά εγώ είμαι κάθετος. Δεν νομίζω ότι τους πείραξε αυτό τόσο πολύ. Σίγουρα εκείνη τη στιγμή υπήρχε μεγάλο σοκ από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, αλλά μετά το ημίχρονο και φεύγοντας για τα αποδυτήρια, δεν σκέφτεσαι τι κάνει ο Ολαϊτάν ας πούμε. Αν πήγε στο νοσοκομείο ή όχι. Σκέφτεσαι πώς θα νικήσεις τον αιώνιο αντίπαλό σου. Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια και η σκέψη που έχει ο ποδοσφαιριστής σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Οταν όλα τελειώνουν μετά σκέφτεσαι τα υπόλοιπα, και τον Ολαϊτάν, καλή ώρα. Του εύχομαι πάντως ταχεία ανάρρωση, να είναι σιδερένιος και να επιστρέψει και πάλι πίσω στα γήπεδα.

Ε: Μετά από μία τέτοια ήττα στην έδρα του από τον αιώνιο αντίπαλό του, θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να πάρει εκδίκηση από τον Παναθηναϊκό στον τελικό Κυπέλλου, αν και εφόσον οι δύο ομάδες ξεπεράσουν τα εμπόδια του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ;

Α: Σίγουρα, θα είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία αυτή για τον Ολυμπιακό. Εκεί θα δείξει τελικά ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Κι αυτό θα είναι ακόμα πιο σημαντικό παιχνίδι, διότι θα κρίνεται ένας τίτλος. Μακάρι και οι δύο ομάδες να προκριθούν στον τελικό της διοργάνωσης και να δούμε ένα ντέρμπι «αιωνίων» στο Κύπελλο, ύστερα από πολλά χρόνια.

Ε: Την Κυριακή ο Ολυμπιακός μπορεί να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής εάν κερδίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Το σχόλιό σας για το παιχνίδι;

Α: Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει προπονητή. Εδιωξε τον Στέφενς και σίγουρα θα υπάρχει μία συσπείρωση γι’ αυτούς. Θα είναι σαν να ξεκινάνε από την αρχή. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μία νίκη γι’ αυτούς θα είναι εξιλέωση για τους παίκτες του ΠΑΟΚ και για τον κόσμο. Θα σβήσει πολλά για την ομάδα τους και σίγουρα το θέλουν πολύ. Θα παλέψουν με νύχια και με δόντια να δείξουν και εκείνοι ότι έκαναν λάθη, αλλά κυρίως ο Στέφενς. Θα δούμε έναν δυνατό ΠΑΟΚ μέσα στη Θεσσαλονίκη. Δεν θα έχει καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ του Καραϊσκάκη, αλλά και των υπόλοιπων παιχνιδιών. Οπως έχω ξαναπεί, όμως, ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε παιχνίδι θέλει. Βέβαια αν δεν κερδίσει δεν τρέχει και κάτι. Απλώς μία νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, θα δώσει παίξει μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία της ομάδας, ενόψει του επαναληπτικού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ολοι στην ομάδα πιστεύω έχουν πέσει πάνω σε αυτό το παιχνίδι και θέλουν να πάρουν την πρόκριση.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ