2014-03-05 16:47:13
Φωτογραφία για Η ασφάλιση επηρεάζεται σημαντικά από την κλιματική αλλαγή
Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Geneva Association στην τελευταία της έκθεση, καθώς διαπιστώνει ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής ολοένα και περισσότερα μέρη ανά τον κόσμο θα είναι στην πράξη μη ασφαλίσιμα, εξαιτίας του υψηλού κόστους που θα συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Καλεί, μάλιστα, τις κυβερνήσεις να πάρουν μέτρα ώστε να περιοριστεί η οικοδομική δραστηριότητα σε περιοχές που απειλούνται από ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και να βάλουν μπρος αντιπλημμυρικά έργα.

Οι ασφαλιστές πάλι, λέει η έκθεση, πρέπει να υιοθετήσουν περισσότερα δυναμικά μοντέλα –σε αντίθεση με τα παλαιότερα στατικά– κατά την εκτίμηση των κινδύνων. Η αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών προκάλεσε μεταβολή προς ένα νέο «φυσιολογικό όριο» όσον αφορά τα ασφαλίσιμα επικίνδυνα φαινόμενα και «αυτή η αλλαγή είναι σχεδόν μη αναστρέψιμη – ακόμα κι αν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σταματήσουν αύριο εντελώς, οι θερμοκρασίες των ωκεανών θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν».


H Munich Re επισημαίνει ότι φυσικές καταστροφές από 300 το 1980 ανέβηκαν σταδιακά στις 900 το 2012. Αν και τα ασφάλιστρα παρέμειναν σχετικά αμετάβλητα, αυτό αποδίδεται μάλλον στην εισροή εσόδων από τα παγκοσμίως χαμηλά επιτόκια.

Η επιθεώρηση Nature τον περασμένο Οκτώβριο προειδοποίησε ότι ως το 2047 η μέση θερμοκρασία του πλανήτη θα φτάσει σε ένα σημείο όπου η χαμηλότερη μέση τιμή της θα είναι μεγαλύτερη από την υψηλότερη θερμοκρασία των ετών 1860 έως 2005.

Πριν από λίγες ημέρες, δε, σε μελέτη της για την κλιματική αλλαγή, η Nature προέβλεψε ότι οι μεγάλες πλημμύρες ανά 50 χρόνια στο μέλλον θα σημειώνονται κάθε 30, ενώ η πυκνότητα του πληθυσμού, η οικονομική ανάπτυξη και η κλιματική αλλαγή θα συντελέσουν εξίσου στην αύξηση του κόστους των πλημμυρών ως το 2050.
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ