2014-03-05 22:51:20
Φωτογραφία για Μίνι προτζέκτορας προβάλει μηνύματα και mail στο χέρι μας! (video)
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ουλμ στη Γερμανία ανέπτυξαν μια τεχνολογία που θα μας επιτρέπει σύντομα να μην χρειάζεται να βγάλουμε το κινητό μας από την τσέπη, για να διαβάζουμε τα mail και τα μηνύματά μας.

Η ομάδα έχει σχεδιάσει έναν προτζέκτορα μινιατούρα, ο οποίος επιτρέπει να προβάλλουμε κάθε ψηφιακή πληροφορία σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Επιτρέπει επίσης την προβολή μιας εικόνας στα χέρια του χρήστη και επιτρέπει μια συνεχή αλληλεπίδραση που ελέγχεται από τις χειρονομίες των χεριών.

«Η ιδέα με αυτή τη συσκευή δεν είναι να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε νέες οθόνες, αλλά να χρησιμοποιήσουμε αυτές που υπάρχουν ήδη, στο περιβάλλον γύρω μας. Και να χρησιμοποιήσουμε την παλάμη του χεριού μας που πάντα την έχουμε μαζί μας, ως επιφάνεια προβολής» τόνισε ο Κρίστιαν Βίνκλερ, υπεύθυνος του πρότζεκτ, στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Ουλμ.

Ένα 3D αισθητήρας τύπου Κινέκτ βοηθά τον προτζέκτορα να προσαρμόζει διαρκώς το εστιακό του μήκος, κάτι που επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν επιφάνειες, χωρίς να περιμένουν τον προτζέκτορα να ξανακάνει focus.


Οι αισθητήρες αναγνωρίζουν τις κινήσεις των χεριών, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να ασχοληθούμε με το κινητό μας. Οι εικόνες προβάλλονται απευθείας πάνω στις παλάμες του χρήστη. Στόχος της ομάδας είναι η ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μεγέθους.

«Η τάση που έχουμε δει τα τελευταία τρία χρόνια είναι ότι η δύναμη του φωτός αυτών των μικρο-συσκευών, έχει βελτιωθεί τρεις φορές. Η τεχνολογία των μπαταριών βελτιώνεται επίσης, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σε τρία-τέσσερα χρόνια θα έχουμε μια συσκευή που θα είναι τόσο μικρή, ώστε θα τη φοράμε γύρω από το λαιμό μας ή θα την βάζουμε στην τσέπη μας. Θα είναι συμπαγής και θα έχει αρκετό φως για εσωτερική χρήση» επισήμανε ο Κρίστιαν Βίνκλερ.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι η συσκευή θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την πλοήγηση στους δρόμους, ενώ παράλληλα θα μεταφέρει στο χρήστη της και μηνύματα, ενώ περπατάει.

Το πρωτότυπο θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο στο Τορόντο, σε ένα συνέδριο που έχει να κάνει με την αλληλεπίδραση ανθρώπου και υπολογιστή.
πηγη
pestanea
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ