2014-03-06 16:40:10
Φωτογραφία για Σαμαράς, Βενιζέλος, Schulz, και Barroso σε «ντιμπέιτ» για το μέλλον της Ευρώπης, στην  6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Πόλεων και Περιφερειών, που διοργανώνεται τον Μάρτιο στην Αθήνα
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, θα είναι ο οικοδεσπότης των κορυφαίων Ευρωπαίων εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και του επιχειρηματικού κόσμου, στις 7 και 8 Μαρτίου 2014, στη διοργάνωση της 6ης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Πόλεων και Περιφερειών, στο Μέγαρο Μουσικής.

Στη Διάσκεψη με θέμα «Ευρωπαϊκή ανάκαμψη, τοπικές λύσεις» θα συμμετέχουν Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την πρώτη ημέρα, θα εξεταστούν οι προκλήσεις και οι λύσεις που επιλέγουν οι Περιφέρειες και οι πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να προωθήσουν την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ευρωπαϊκή ανάκαμψη. Τη δεύτερη ημέρα, θα διεξαχθεί συζήτηση (ντιμπέιτ) με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso, με θέμα τις μελλοντικές προοπτικές της Ένωσης.


Η Διάσκεψη διοργανώνεται από την Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ και την Περιφέρεια Αττικής, με τη στήριξη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, του Γραφείου Πληροφοριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενώ ανάμεσα στους κύριους ομιλητές, εκτός από τον κ. Γιάννη Σγουρό, θα είναι και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εν αναμονή αυτής της σημαντικής Διάσκεψης, Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά περιμένουμε να υποδεχτούμε στην Αθήνα τους σημαντικότερους ευρωπαίους ηγέτες του θεσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των τοπικών κοινωνιών της Ευρώπης, καθώς και ευρωπαϊκών κοινωνικών και επιχειρηματικών φορέων. Αυτή θα είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την πατρίδα μας να εδραιώσει τη θέση της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αναδεικνύοντας και προωθώντας τις θέσεις της στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πολιτικής που οφείλει να ακολουθήσει. Κοινός στόχος όλων, είναι η οικονομική ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας, στην αντιμετώπιση της οποίας το σημαντικότερο ρόλο θα παίξουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι με σύμμαχό τους τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ. Οι τοπικές κοινωνίες μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, αυτές άλλωστε συνθέτουν τα σημαντικότερα κομμάτια του πάζλ του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Είμαι πεπεισμένος ότι η 6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Πόλεων και Περιφερειών θα είναι άψογη, τόσο οργανωτικά, όσο και από άποψη συμπερασμάτων, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν, θα απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία και θα αποτελέσουν σπουδαία διαφήμιση για τη χώρα μας στο εξωτερικό.»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ