2014-03-07 01:11:07
Φωτογραφία για Επεισοδιακές... Διαπραγματεύσεις
Νέο μαραθώνιο γύρο διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας έχει, από σήμερα το πρωί, η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να υπάρξει έως το Eurogroup της Δευτέρας «κατ' ελάχιστο μια δήλωση επαρκούς προόδου» και στη συνέχεια να δοθεί η έγκριση για τη δόση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πρώτος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, με βασικό αντικείμενο συζήτησης την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Η κυβέρνηση αποδέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το 87% των προτάσεων του διεθνούς οργανισμού, όμως υπάρχουν αρκετά ζητήματα ακόμη προς διευθέτηση, όπως οι απαιτήσεις της τρόικας για ταχύτερα χρονοδιαγράμματα σχετικά με τις νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ακολούθησαν, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης και Ασημάκης Παπαγεωργίου, και η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου.


Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΕΚΑ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο τόνισε ότι η «τρόικα δεν έχει ακόμη απαντήσει εάν αποδέχεται το πακέτο μείωσης του ενεργειακού κόστους προς τις μεγάλες βιομηχανίες, ύψους 150 εκατ. ευρώ». Από την άλλη πλευρά, η τρόικα φαίνεται ότι αποδέχεται τα νομοσχέδια για την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ».

Εξάλλου, στέλεχος του υπουργείου Ναυτιλίας ανέφερε ότι συζητήθηκαν με την τρόικα όλα τα θέματα, χωρίς, όμως, συμφωνία σε κάποιο από αυτά.

Πρόσθεσε, δε, ότι η τρόικα ζητεί την κατάργηση των υποχρεωτικών συνθέσεων των πληρωμάτων στην ακτοπλοΐα και των υποχρεωτικών συνδέσεων, αλλά, όπως εξήγησε το ίδιο στέλεχος, «εμείς δεν μπορούμε να χωρίσουμε τις γραμμές σε lοw και high cost».

Αυτήν την ώρα βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών, όπου συναντώνται με την τρόικα, εκπρόσωποι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Τραπέζης της Ελλάδος.

Θα ακολουθήσουν, με βάση τον υπάρχοντα προγραμματισμό, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης (18.00) και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου (18.30).

Μετά τις 7 το βράδυ, επαφές με την τρόικα θα έχει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με «ακανθώδες θέμα» το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ