2014-03-07 09:56:53
Φωτογραφία για ΜΠΑΡΟΖΟ ΚΑΙ ΣΟΥΛΤΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
Το μέλλον της Ευρώπης και ο ρόλος των πόλεων βρίσκονται σήμερα, Παρασκευή, στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διάσκεψης των περιφερειών, που διοργανώνεται στην Αθήνα έπειτα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής. Προσκεκλημένοι είναι ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος. Από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει προκληθεί για να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδίδει μικροκομματικές σκοπιμότητες εν όψει εκλογών στον περιφερειάρχη Γ. Σγουρό.

Στο μήνυμά του για την διάσκεψη, ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός σημειώνει: «Είναι πλέον φανερό ότι η κρίση που αντιμετωπίζουμε στην Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κυρίως πολιτική και σαφώς θεσμική» και προσθέτει πως αναδεικνύεται η «τεράστια απόσταση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και των λαών της Ευρώπης».

Σύμφωνα με τον κ. Σγουρό, «Οι τοπικές κοινωνίες μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, αυτές άλλωστε συνθέτουν τα σημαντικότερα κομμάτια του παζλ του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ