2014-03-07 15:41:06
Φωτογραφία για Χωρίς συμφωνία μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας
Δεν θα υπάρξει συμφωνία μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας, αλλά μία θετική δήλωση προόδου, παραδέχεται η κυβέρνηση. Οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και οι ομαδικές απολύσεις παραμένουν τα δύο μεγαλύτερα «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Η Αθήνα απορρίπτει την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, τα σενάρια νέων απολύσεων στο Δημόσιο το 2015 και τη ρύθμιση για το φρέσκο γάλα. Το αδιέξοδο για τις ομαδικές απολύσεις φέρνει και νέο ραντεβού της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στις 12 το μεσημέρι.

Όσον αφορά τις τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές θα περιμένουν τη συμβιβαστική έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που αναμένεται σε περίπου έξι μήνες, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος για τις επιπλέον κεφαλαιακές ανάγκες.

«Οποιαδήποτε αμφισβήτηση των στοιχείων για τις κεφαλαιακές ανάγκες δεν έχει καμία βάση. Τα δίνει άλλωστε η ίδια η τρόικα», δήλωσε ο οικονομικής διευθυντής της Alpha Bank, Μιχάλης Μασουράκης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη.
athina984.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ