2014-03-07 17:32:06
Φωτογραφία για Aρχαιοκάπηλοι συνελήφθησαν στη Κυπαρισσία
Ένα... μικρό μουσείο με αρχαία αντικείμενα είχε ο 55χρονος Βαλυραίος που συνελήφθη προχθές το πρωί στην Κυπαρισσία από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής Συνελήφθη επίσης σε ξενοδοχείο της Κυπαρισσίας ως συνεργός του Βαλυραίου ένας 41χρονος Αλβανός, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ένας 43χρονος Ροδίτης και μια γυναίκα αγνώστων στοιχείων.

Στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Βαλυραίος βρέθηκαν 3 κεφάλια αρχαίων αγαλματιδίων, δύο σπασμένα γυναικεία αγάλματα, μία πήλινη υδρία και ένα ακέραιο μελαμβαφές πινάκιο. Στην κατοχή του επίσης βρέθηκαν 2 χάλκινα ομοιώματα πτηνού και τετράποδου, χάλκινο αγαλματίδιο, ένα ακόμα ολόκληρο αγαλματίδιο, κομμάτια ενός πήλινου, 550 ευρώ και ψηφιακές φωτογραφίες οι οποίες εκτιμάται ότι απεικονίζουν αρχαία αντικείμενα.

Ο Αλβανός, ο οποίος είναι κάτοικος Αττικής, φέρεται ότι μετέφερε με αυτοκίνητο στις αρχές του μήνα στην Καλαμάτα, μαζί με έναν 43χρονο Ροδίτη, τα αρχαία αντικείμενα και τα παρέδωσαν στον Βαλυραίο που είναι κάτοικος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκαν τα αντικείμενα και το οποίο ανήκει σε μια γυναίκα, κάτοικο επίσης Αττικής.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ευρήματα εξετάστηκαν από αρχαιολόγο της ΛΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Οπως προέκυψε από την εξέταση, αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας είναι τα 3 κεφάλια αγαλματιδίων, το ένα γυναικείο άγαλμα, η πήλινη υδρία και το πινάκιο, τα οποία χρονολογούνται από τους ελληνιστικούς χρόνους. Ωστόσο δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα δεν έχουν κάποια αξία, αλλά χρειάζεται προσεκτικότερη εξέτασή τους για να βγει συμπέρασμα.

Επίσης μέσα στο αυτοκίνητο που βρέθηκαν τα αρχαία, οι αστυνομικοί είχαν βρει μια απόδειξη του ξενοδοχείου της Κυπαρισσίας όπου συνελήφθη ο Αλβανός, καθώς και μια ακόμα από ξενοδοχείο της Καλαμάτας επίσης στο όνομά του, καθώς και το διαβατήριό του. Επιπρόσθετα οι αστυνομικοί βρήκαν και την ταυτότητα του Ροδίτη, την οποία είχε πάνω του ο Αλβανός.

Οι συλληφθέντες, καθώς επίσης και ο Ροδίτης και η γυναίκα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αρχαιοκαπηλία κατά συναυτουργία. Ο Βαλυραίος και ο Αλβανός οδηγήθηκαν χθες στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας, η οποία τους απήγγειλε κατηγορίες.

filiatranet.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ