2014-03-07 19:42:01
Φωτογραφία για Πάτρα: 40ήμερο μνημόσυνο για τον δημοσιογράφο Γιώργο Σπαθαράκη
Σαράντα μέρες συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «Τα Γεγονότα» Γιώργου Σπαθαράκη και η οικογένεια του, οι φίλοι και συνάδελφοι του θα προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του, στο μνημόσυνο που θα τελεστεί στις 8.30 το πρωί στον ιερό ναό των Αγγέλων του Α’ Δημοτικού Κοιμητηρίου της Πάτρας το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014.

«Ο εκλιπών Γιώργος Σπαθαράκης μπόλιασε την Κρητική λεβεντιά του με την Πατρινή ευγένεια, αγάπησε τους Πατρινούς και αγαπήθηκε από αυτούς», είχε πει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος την ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας για τον μαχητικό 57χρονο δημοσιογράφο που έφυγε από τη ζωή την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο όπου νοσηλευόταν.

Η είδηση του θανάτου του, βύθισε στο πένθος τον δημοσιογραφικό κόσμο της περιοχής της Πάτρας αλλά και την Κρήτη απ’ όπου καταγόταν.


Ο Γιώργος Σπαθαράκης είχε έρθει από το Ηράκλειο για να σπουδάσει στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών στα ταραγμένα χρόνια της δικτατορίας, αγάπησε την Πάτρα και έμεινε. Ήταν παντρεμένος με την δημοσιογράφο της ΕΡΑ Πάτρας και μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ Αγγελική Ανυφαντή, η οποία στάθηκε στο πλευρό του μέχρι και την τελευταία στιγμή όπως και ο αδελφός του Μιχάλης Σπαθαράκης, ο οποίος σημειωτέον είναι συνεργάτης της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Την ημέρα της κηδείας του Γ. Σπαθαράκη, ο Πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών (ΤΕΑΣ) Θανάσης Μπαμπανέβας στον συγκινητικό επικήδειο λόγο που εκφώνησε, αναφέρθηκε στην πορεία και τα ιδανικά και τις αξίες του Γιώργου Σπαθαράκη, αξίες όπως η κοινωνική δικαιοσύνη και οι λαικές κατακτήσεις για τις οποίες και πάλεψε στη ζωή του.

«Η δημοσιογραφική οικογένεια σε κατευοδώνει στο ύστατο ταξίδι σου στην Αχερουσία όπου θα σταθείς μπροστά στην αιωνιότητα. Φεύγεις μέσα σε μία ζοφερή και ιδιαίτερα επώδυνη στιγμή για την χώρα. Ήσουν αυθεντικός, δεν χαριζόσουν σε κανένα, είχες την γνώμη σου. Δεν ήσουν των ιλουστρασιόν εντύπων, δεν είχες κότερα, βίλες και off shore. Είχες τις αξίες της σοσιαλιστικής δημοκρατίας και αφουγκραζόσουν την κοινωνία.

Είχες ήθος, ακεραιότητα χαρακτήρα και αυτοκυριαρχία όταν η αδρεναλίνη του δημοσιογραφικού επαγγέλματος χτυπούσε κόκκινο», είχε τονίσει συγκινημένος ο κ.Μπαμπανέβας.

Τον Γιώργο Σπαθαράκη έμελλε να τον κερδίσει η δημοσιογραφία όπου και διέπρεψε με την εύστοχη και καυστική πένα του. Στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 μαζί με άλλους συναδέλφους του έκανε το πρώτο του εκδοτικό βήμα με την εφημερίδα «Εβδομάδα» για να ακολουθήσει η εφημερίδα «Τα Γεγονότα» η οποία συνεχίζει να εκδίδεται μέχρι σήμερα, έχοντας μια αξιόλογη διαδρομή 28 χρόνων.

Επίσης ο εκλιπών δοκίμασε τις δυνάμεις του και στον χώρο της εστίασης ανοίγοντας το εστιατόριο «Ντάκος» στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου με γεύσεις από την πατρίδα του, την Κρήτη και όχι μόνο.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ