2014-03-07 20:42:11
Φωτογραφία για Μ. Χρυσοβελώνη: «Αναπάντητα παραμένουν μείζονα ερωτήματα που έθεσε στη Βουλή η Μ. Χρυσοβελώνη»
«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΑΠΕ που δεν δημοσιοποίησε όλα τα στοιχεία από τις απαντήσεις των υπουργείων, θέλω να συμπληρώσω τα εξής με στόχο την αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης για το μείζον ζήτημα της χρηματοδότησης των κομματικών ιδρυμάτων της Χ.Α, του ΛΑΟΣ και της ΔΗΜΑΡ:

1. Για το ίδιο θέμα απηύθυνα ερώτηση προς το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δεν έδωσε καμία από τις ζητούμενες πληροφορίες. Έτσι οι αρμόδιες φορολογικές αρχές εμφανίζονται να αγνοούν βασικά στοιχεία (ΑΦΜ, επωνυμία, έδρα) ιδρυμάτων στα οποία καταλήγει δημόσιο χρήμα!

2. Η μόνιμη επωδός του κ. Μιχελάκη (την οποία επαναλαμβάνει το ΑΠΕ) πως ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη για τις χρηματοδοτήσεις «αφού τις ελέγχει η Βουλή» σε ό,τι αφορά ιδρύματα κομμάτων που φέρονται να τις αρνήθηκαν, φυσικά ο ισχυρισμός του δεν αληθεύει. Ο κ. Μιχελάκης έχει τεράστια ευθύνη καθώς υπέγραψε ως υπουργός αποφάσεις χρηματοδότησης που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.


3. Στην απάντηση του ο κ. Μιχελάκης δεν λέει τίποτα, αν και τον ρώτησα, για τις πραγματικές εκταμιεύσεις αλλά αναφέρει μόνο τις εγκριθείσες χρηματοδοτήσεις. Είναι απορίας άξιο γιατί προτίμησε να εκθέσει τη ΔΗΜΑΡ που αναγκάστηκε να εκδώσει χθες σχετική ανακοίνωση, αντί να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση μου. Είναι δυνατόν ο αρμόδιος υπουργός που υπέγραψε τις χρηματοδοτήσεις να μην γνωρίζει αν εκταμιεύθηκαν τελικά τα χρήματα αυτά ή όχι;

4. Τέλος ο κ. Μιχελάκης αφού απέφυγε να απαντήσει ως αρμόδιος υπουργός οφείλει να μας ενημερώσει ως πρώην πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» τι γίνεται με τις οφειλές του κομματικού ιδρύματος της ΝΔ σε Δημόσιο - ΙΚΑ και με τα χρήματα που εισέπραξε από το ΥΠ.ΕΣ επί υπουργίας του».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ