2014-03-07 21:19:00
Φωτογραφία για Ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις ξεκινά η Ρωσία με φόντο την αντιπαράθεση για την Κριμαία
Ευρείας κλίμακας ασκήσεις αεράμυνας ξεκίνησε η Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας νότια του Καπούστιν Γιαρ, με φόντο την περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων με τη Δύση στο θέμα της Ουκρανίας. Το Καπούστιν Γιαρ, που βρίσκεται περί τα 450 χιλιόμετρα ανατολικά από τα ουκρανικά σύνορα, θα φιλοξενήσει 3.500 στρατιώτες και πάνω από 1.000 μονάδες στρατιωτικού υλικού για περίπου έναν μήνα. Οι ασκήσεις θα κορυφωθούν με ασκήσεις βολής, στις οποίες θα συμμετέχουν αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-300, συστήματα αεράμυνας Buk-M1 και άλλα.

«Είναι η πρώτη φορά που όλες οι μονάδες αεράμυνας της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του Βόρειου Στόλου, θα συγκεντρωθούν σε ένα μέρος» δήλωσε ο εκπρόσωπος της περιφέρειας, συνταγματάρχης Όλεγκ Κοτσέτκοφ και πρόσθεσε ότι «είναι η μεγαλύτερη άσκηση που έγινε ποτέ από μονάδες αεράμυνας στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια».

Όπως ανέφερε ο Κοτσέτκοφ, η εν λόγω άσκηση αποτελεί μέρος του κανονικού εκπαιδευτικού προγράμματος. Όμως συμπίπτει με την περαιτέρω κλιμάκωση της πολιτικής κρίσης στην Ουκρανία, η οποία έχει οδηγήσει στη σημερινή αντιπαράθεση Ρωσίας – Δύσης για την τύχη της Κριμαίας, μιας αυτόνομης περιοχής της Ουκρανίας η οποία κατοικείται επί το πλείστον από ρωσικό πληθυσμό. Οι Αρχές της Κριμαίας αρνούνται να αναγνωρίσουν τη νέα κεντρική κυβέρνηση του Κιέβου και χθες ανακοίνωσαν την απόφασή τους να ενταχθούν στη Ρωσία. Το δημοψήφισμα για να εγκριθεί η εν λόγω απόφαση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου.

Η Ρωσία Τώρα
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ