2014-03-10 10:17:22
Φωτογραφία για Θρίλερ χωρίς τέλος για το μπόινγκ της Malaysian Airlines...!!!
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑΜε τα σενάρια για την τύχη του αγνοούμενου μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών να δίνουν και να παίρνουν, οι έρευνες για τον εντοπισμό του έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί με τη συμμετοχή τεσσάρων αεροσκαφών από το Βιετνάμ.

Τα βιετναμέζικα αεροσκάφη επιχείρησαν να διακριβώσουν την προέλευση αντικειμένων που θα μπορούσαν να είναι συντρίμμια του αεροσκάφους τα οποία είχε εντοπίσει χθες το βράδυ υδροπλάνο του Βιετνάμ σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από το βιετναμέζικο νησί Το Τσου.

«Το υδροπλάνο είχε τραβήξει φωτογραφία ενός αντικειμένου που θα μπορούσε να είναι το παράθυρο της εξόδου κινδύνου του αεροπλάνου. Ωστόσο, ήταν πολύ σκοτεινά εκείνη την ώρα και η φωτογραφία δεν ήταν πολύ καθαρή», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο υπαρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού του Βιετνάμ.

Ομάδα εμπειρογνωμόνων για να συμμετάσχουν στις έρευνες στέλνει σήμερα στην Κουάλα Λουμπούρ η Κίνα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.


Δεν αποκλείουν αεροπειρατεία

Ο αντιπρόεδρος της μαλαισιανής πολιτικής αεροπορίας Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν ανέφερε ότι οι αξιωματιούχοι δεν έχουν αποκλείσει και την πιθανότητα αεροπειρατίας ως αιτία για την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Οπως διευκρίνησε όλες οι αναφερθείσες ενδείξεις συντριμμιών από το αεροπλάνο στη θάλασσα του Βιετνάμ δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Οι συγγενείς των επιβατών που αγνοούνται δηλώνουν προετοιμασμένοι για το χειρότερο.

Ο Ραχμάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουμε εντοπίσει κάτι που να μοιάζει με αντικείμενο από το αεροσκάφος», ενώ πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να βρεθεί το μπόινγκ και οι έρευνες θα διαρκέσουν όσο χρειαστεί.

«Κάθε ώρα, κάθε δευτερόλεπτο ψάχνουμε σε κάθε σημείο της θάλασσας», τόνισε.

Σαράντα πλοία και 34 αεροπλάνα από εννέα χώρες συμμετέχουν στις έρευνες στη Θάλασσα του Βιετνάμ και τη Μαλαισία.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, οι βιετναμέζικες Αρχές ανέφεραν ότι δύο αντικείμενα εντοπίστηκαν στα νερά νότια του Βιετνάμ και έμοιαζαν να είναι απομεινάρια του αεροπλάνου, συμπεριλαμβανομένης και μίας πόρτας.

Τα συντρίμμα βρέθηκαν στο ίδιο σημείο με την «πετρελαιοκηλίδα» που εντόπισαν τα βιετναμέζικα αεροσκάφη του πολεμικού ναυτικού το σάββατο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ραχμάν αυτό ακόμη δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επισήμως.

Δείγματα από την πετρελαιοκηλίδα έχουν συλλεχθεί και αποσταλεί στα εργαστήρια για ανάλυση προκειμένου να διαπιστωθεί αν προέρχεται από το αεροπλάνο.

Αξιωματούχοι του αμερικανικού ναυτικού νωρίτερα δήλωσαν ότι δεν έχουν δει συντρίμμια που να συνδέονται με το μπόινγκ.

Παράλληλα, αμερικανός αξιωματούχος του FBI, δήλωσε ότι η υπηρεσία δεν έχει στείλει πράκτορές του στην Κουάλα Λουμπούρ, αλλά εκπρόσωποι από άλλες αμερικανικές υπηρεσίες -μεταξύ των οποίων και από την κατασκευάστρια εταιρεία του αεροσκάφους, την Boeing- αναμένεται να φθάσουν σήμερα στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας.

Στο μικροσκόπιο το οπτικό υλικό των καμερών του αεροδρομίου

Οι μαλαισιανές αρχές εξετάζουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ στο οποίο εμφανίζονται δύο επιβάτες που χρησιμοποίησαν κλεμμένα διαβατήρια να επιβιβάζονται στο Μπόινγκ της Malaysian Airlines.

«Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων εξετάζει τώρα όλα τα αρχεία και όλο το οπτικό υλικό, δήλωσε ο Ραχμάν».

  Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ζαχίντ Χαμίντι δήλωσε χθες Κυριακή ότι οι δύο επιβάτες που φέρεται να χρησιμοποίησαν διαβατήρια τα οποία είχαν κλαπεί από έναν Αυστριακό κι έναν Ιταλό, είχαν «ασιατικά χαρακτηριστικά προσώπου».
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ