2014-03-10 15:47:30
Φωτογραφία για ΟΔ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΣΤΗΝ «Ελιά»
Την ανάγκη να συμπράξει και η Δημοκρατική Αριστερά στην «Ελιά» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ σχολιάζοντας την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από τη συνδιάσκεψη του σαββατοκύριακου, ανέφερε ότι «οι μάχες κρίνονται από τους παρόντες και όχι από τους απόντες».

 Μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση, ο κ. Κωνσταντινόπουλος, κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στην παράταξη της ''ΕΛΙΑΣ'', καθώς «πρέπει να συνενωθούν οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας. Και σ’ αυτές τις δυνάμεις είναι και η ΔΗΜΑΡ και θα ήταν σημαντικό πολύ σήμερα να ήμασταν όλοι μας». Ο ίδιος ανέφερε ότι η επιτυχία του εγχειρήματος θα ήταν η καλύτερη δυνατή με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, καθώς «θα είχαμε πολλαπλασιαστικό και όχι αθροιστικό χαρακτήρα σε όλη αυτή την προσπάθεια».

Κληθείς να σχολιάσει τη μη συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου έκανε γνωστό ότι τα στελέχη της  Δημοκρατικής Παράταξης «δεν είναι χαρούμενα που σε αυτή την προσπάθεια έλειπε» καθώς όπως εκτίμησε όλοι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης «στις κρίσιμες αυτές στιγμές πρέπει να δίνουν το παρών και να έχουν τη διαφωνία τους».


Για το «Ποτάμι»

Σε αναμονή της πολιτικής πρότασης και των προσώπων που θα την εκφράζουν, δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, σε ότι αφορά την κίνηση του Στ. Θεοδωράκη. «Δεν χρειάζεται να φωνάζουμε» είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, αναφερόμενος στη πολιτική πρόταση που αναμένεται έκρινε ότι θα φανεί «αν είναι μια πρόταση για τη χώρα ή απλώς είναι μια γοητευτική δημοσιογραφική άποψη».

Εξάλλου, σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναγνώρισε το κενό που υπάρχει καθώς «μεγάλη μερίδα των πολιτών λέει όχι στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όχι στο συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας και αναζητά μια άλλη λύση». Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει, κατά τον ίδιο, η Δημοκρατική Παράταξη.

Αφού επανέλαβε ότι η παράταξη δεν νοείται χωρίς τη ΔΗΜΑΡ, έθεσε ως αφετηρία της νέας προσπάθειας που επιχειρείται, τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με τον ίδιο, «απευθυνόμαστε στον κόσμο που ξέρει τι έγινε τα τελευταία 3 χρόνια, που είναι θυμωμένος, άνεργος, με μειωμένο εισόδημα, όμως αναζητά».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη προσπάθεια ένωσης της παράταξης δύσκολη διαδικασία, ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μετά τις ευρωεκλογές θα γίνει η ουσιαστική επαναθεμελίωση της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ