2014-03-13 15:34:35
Φωτογραφία για Ο Δήμος Μεσολογγίου έπεσε στα δανεικά...
Οι περικοπές στους πόρους της αυτοδιοίκησης έχουν προ πολλού οδηγήσει τους περισσότερους δήμους της χώρας στα όριά τους. Ως γνωστόν, ο Δήμος Μεσολογγίου είναι εξ εκείνων που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα, με συνέπεια να αδυνατεί να χρηματοδοτήσει καθ’ όλα απαραίτητες ακόμη παρεμβάσεις.

Φυσικά, ο Δήμος αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και έχει ενταχθεί σε πολλά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Το ποσό της ίδιας συμμετοχής, όμως, είναι κάθε φορά το μεγάλο αγκάθι Αυτή τη φορά, όμως, μη έχοντας άλλη επιλογή, ο Δήμος πρόκειται να απευθυνθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο και υπέγραψε σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), με σκοπό να δημιουργήσει σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο τις κατάλληλες συνθήκες ανάκαμψης και επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας.

Δικαιούχοι χρηματόδοτησης είναι οι Ο.Τ.Α., κατά προτεραιότητα οι Δήμοι και Περιφέρειες, Ν.Π.∆.∆
. των Ο.Τ.Α., Σύνδεσμοι και Ενώσεις Ο.Τ.Α., εφόσον πληρούνται τα κριτήρια δανειοδότησης του άρθ. 264 του Ν. 3852/2010. Τα έργα που χρηματοδοτούνται περιλαμβάνουν επενδύσεις στους τομείς των µμεταφορών, της αποκατάστασης δρόμων/οδών και της βελτίωσης της ασφάλειας της κυκλοφορίας, της βελτίωσης του περιβάλλοντος, της ενεργειακής απόδοσης και των τουριστικών υποδομών.

Με βάση τα ανωτέρω ο Δήμος Μεσολογγίου προτίθεται να διερευνήσει τη δυνατότητα λήψης δανείου, συνολικού ποσού πέντε εκατομμυρίων ευρώ (5.000.000 €), ώστε να χρηματοδοτηθούν δύο μεγάλα έργα, που αφορούν την σύνδεση του δικτύου ύδρευσης Μεσολογγίου – Αιτωλικού, με το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ (3.000.000 €),και την επίλυση σοβαρών προβλημάτων της επέκτασης του σχεδίου πόλεως Μεσολογγίου με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ (2.000.000 €). Ο τρόπος χρηματοδότησης των έργων, εφόσον αυτά είναι επιλέξιμα από την Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων, δύναται να πραγματοποιηθεί ως ακολούθως:

Μέχρι 50% του συνολικού κόστους του έργου από τους πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και το υπόλοιπο 50% του συνολικού κόστους του έργου από ιδίους πόρους ή από δάνειο από το Παρακαταθηκών και ∆ανείων. Τα έργα θα πρέπει να υλοποιηθούν κατά την περίοδο 2013-2017.

Πηγή: agrinioreport
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ