2014-03-13 15:36:07
Φωτογραφία για Στο πλευρό των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης
Συμπαραστεκόμενος από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α) Γιώργος Πατούλης, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και το ιατρικό προσωπικό του ως αποτέλεσμα της διοικητικής συνένωση με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» μέσα από επίσημη ανακοίνωση του Ι.Σ.Α δηλώνει την έμπρακτη στήριξη των κινητοποιήσεων των γιατρών του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Ι.Σ.Α αναφέρεται:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των ειδικευόμενων και ειδικών ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ιατρών του Νοσοκομείου για την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων εφημεριών τους.

Οι συγκεκριμένοι ιατροί παρότι πραγματοποίησαν απαρέγκλιτα κατά τα καταρτισθέντα προγράμματα εφημεριών από τους διοικητικά υπευθύνους τις νόμιμες ανά μήνα εφημερίες δεν τους έχει ακόμα καταβληθεί η αναλογούσα αποζημίωση. Τις εφημερίες οι ιατροί υποχρεωθήκαν να εκτελέσουν καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα επρόκειτο για αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων τους το οποίο συνιστά πειθαρχικό αδίκημα.


Ο Ι.Σ.Α διεκδικεί:

α) την άμεση εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων για την ασφαλή εκτέλεση του προγράμματος εφημεριών για το έτος 2014 και την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου,

β) την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών για τον μήνα Δεκέμβριο του 2013,

γ) την άμεση καταβολή των παράνομων περικοπών του Μαΐου και Αυγούστου του 2013,

δ) την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερβάσεων για τους έξι τελευταίους μήνες του έτους 2012 και ολόκληρου του 2013

Με βάση τα ανωτέρω ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα σταθεί αρωγός και στη δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων των συγκεκριμένων ιατρών μελών του διότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες και καλούνται να ανταπεξέλθουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ